Éles váltással evezzünk olasz vizekről egyenesen Hawaii szigetére. :-) De mivel a tejszín az egyik kedvencünk, vigyünk magunkkal azt is! Ha Hawaii, akkor ananász, úgyhogy rögtön meg is határoztuk majdnem az összes hozzávalót. :-)
Hozzávalók:
1/2 kg pulykamellfilé
kb. 8 szelet sonka
1 doboz konzerv ananász
1/2 citrom reszelt héja
20 dkg sajt
fűszerezéshez: fehérbors, só, ételízesítő, petrezselyemzöld
olaj a sütéshez
2 zacskó Riceland Opálrizs
Kezdetnek szeleteljük fel a pulykát és klopfoljuk ki a szeleteket. Fűszerezzük meg minden földi jóval sóval, fehérborssal, ételízesítővel, petrezselyemzölddel. Kevés olajon kb. 3-3 perc alatt nagylángon fehérítsük ki a húsok felszínét.
Vegyük elő a kedvenc hőálló tálunkat, vajazzuk ki, és pakoljuk bele a szeleteket liba...ööö akarom mondani pulykasorban! :-) Ugye nem felejtettük el előmelegíteni a sütőt? ;)
Ha már minden hús bennt fekszik a tálban, foglalatoskodjunk a tejszínnel. Ezzel nem sok teendő van, mindössze csak annyi, hogy öntsük bele egy tejforraló edénybe, és forraljuk fel. Ameddig el nem kezd bugyorogni a teteje, öntsünk bele a konzervananász levéből nagyjából 1 deciliternyit. Reszeljük bele a fél citromunk levét is! Amint a tejszín felforr, és jól megkevergetjük, már zárhatjuk is el alatta a gázt.
Öntsük a fehér keveréket a húsokra, majd jöhetnek a sonkák és az ananászok is szép sorban. A legfelső réteg természetesen a sajt. Nyammm... :)
Elérkeztünk a kedvenc részünkhöz, betolva a forró sütőbe a tálat, jöhet megint 30 perc lazítás! Ki mondta, hogy a főzés nem pihentető tevékenység? :-)
Szép ez így is, de legszebb a tányérunkon! :-)
Na ugye, megmondtam! ;-)
(A rizsfőzéssel kapcsolatban nem koptattam a billentyűzetet, mondjuk úgy, hogy hmmm... időközben szintet léptek a főzésben kezdő blogolvasók, és bízom benne, hogy önállóan is megoldják ezt az egetrengető feladatot! :-D)