Az úgy volt, hogy battyogtam haza a munkából, és mint minden nap, azon törtem a fejem, hogy mi a búbánatot készítsek vacsorára, ami extra gyorsan készen van, és még főtt étel is. Ti is vagytok ezzel így néhanapján? Na, ha igen, akkor megosztom Veletek, hogy nekem mi segített aznap. :-)
Hozzávalók:
30 dkg apró kockákra vágott csirkemell
20 dkg megtisztított és felszeletelt friss csiperkegomba
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej lilahagyma
2-3 evőkanál mirelit zöldborsó
15 dkg füstölt sajt (én ezt nem szeretem, pannóniát tettem bele)
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál bors
1 evőkanál mustár
1 csomag tasakos rizs
Először megörökítem a vizuális típusú Olvasóim kedvéért, hogy miként festenek a szépen összekészített hozzávalók:
Tegyük fel a tasakos rizst főni, és ha időközben, ameddig a husival bíbelődünk megfő, akkor öntsük ki a zacsiból, és helyezzük várakozó álláspontra. :-)
A zúzott fokit és a lilahangyát pirítsuk meg 2 evőkanál olajon, nagyjából 10 percig takarékon.
Ha ezzel megvagyunk, akkor mehet bele a csirkemell, és fűszerezzük a sóval és a borssal. A mustárt se feledjük! Ilyen lesz a husika, mikor már kifehéredett:
A csirkemell nagyon hamar megvan, szinte 15 perc alatt vajpuha lesz közepes lángon. Ekkor kerül bele a gomba, és a zöldborsó, mert azok meg pláne nagyon hamar megvannak, kb. 15 perc itt is elég, nagylángon.
Ha látjuk, hogy a gomba is megpirult, akkor ne várassuk többet a rizst, borítsuk át a serpenyőbe.
Gondosan átforgatjuk az egészet, és ha az ízével elégedettek vagyunk, akkor van készen.
Tálalásnál megborítjuk reszelt sajttal, mert az jó. :-)
Nem marad más hátra, idézem a klasszikust! :-D
"EGYETEK, VEGYETEK, SZEDJETEK!!!"