jan
4

Krémes pulyka

Címkék: vacsora sós tészta ragu főétel | Szerző: modoc | 6:55 pm

Ez volt az első közzétett, saját fejlesztésű receptem, ami még a Mindmegettén jelent meg "Tejszínes pulykaragu kukoricával és sajttal" néven, ám de ez igen hosszú és bonyoldalmas név, így rövidítettem az ízélmény alapján. Lássuk hogyan készül:

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 4 evőkanál konzervkukorica
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg sajt
  • 1 dl tej
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • olaj

A pulykamellet csíkokra vágjuk, és kevés olajon kifehérítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kis ételízesítőt szórunk rá. Rátesszük az összezúzott fokhagymát is.

Pici vízzel fedő alatt puhára pároljuk (kb. 15 perc).

Ha már puha a hús, levesszük a fedőt, beletesszük a karikákra vágott újhagymát és a kukoricát. Ilyenkor érdemes megvárni, míg fedő nélkül elpárolog alóla a lé.

A husit legvégül szósszal kell nyakon önteni, ami imígyen készül: egy tálban összekeverjük a lisztet a főzőtejszínnel, a tejföllel, a reszelt sajttal, a tejjel és a zöldpetrezselyemmel. Kicsit sózzuk és borsozzuk.

Ha a hús a levét elfőtte, ráöntjük a krémes szószt, és kb. 5 perc alatt összeforraljuk.

Én rizzsel tálaltam, de finom tésztával is. Lehet készíteni csirkemellből is.

A bejegyzés trackback címe:

http://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr692560631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

hobbychef 2011.01.05. 11:02:12

Nagyon guszta, s szemléletes a leírás a jó fotókkal. Gratulálok.

hobbychef 2011.01.05. 11:11:02

Sorry, a rendszer a blog.hu címem adta meg, melyben tényleg nem publikálok, mert nem tudtam elindítani (a fotók feltöltése többszöri próbálkozás után sem sikerült), s ehhez segítséget sem kaptam, bár kértem.
Az eshobbychef.blogspot.com viszont működik, s abban 2010.07.01. óta 459 bejegyzést írtam. Ha van kedved, látogasd meg.

modoc 2011.01.05. 11:36:00

Köszönöm a dicséretet és a blogod linkjét is, mindenképpen szétnézek nálad!

1nnervision 2011.01.06. 20:03:13

Véégre új recept :D
És ráadásul igencsak finomnak néz ki,napokon belül kipróbálom!

zsoltiteso 2011.05.01. 18:33:08

nagyon jól sikerült nekem is ez is a kedvencem lett

Megi25 2012.04.08. 14:47:00

Imádom ezt az oldalt nagyon sajnálóm hogy már nem csinálód isteniek az ételek!!

modoc 2012.10.20. 20:35:19

@Megi25: Köszi a dicséretet, amint látod visszatértem :-)

Marcy75 2013.11.06. 07:49:47

Nagyon nagy sikere volt a krémes pulykának ami nálunk csirke lett.Mert az volt itthon.Jó ez az oldal!!!

Tamás Csabi 2014.03.22. 16:11:27

Nem tudtam mit főzzek ma, ezért beírtam google-ba, hogy "mit főzzek ma".
Ez volt az első link amit feldobott.
Hát valami eszméletlen finom lett. :)
Egy párszor még el fogom készíteni.
Tökéletes!!!!

modoc 2014.05.07. 15:09:06

@Tamás Csabi: Kedves Csabi! Örülök, hogy ízlett, akkor biztosan tetszeni fog a mai poszt is! :-)