okt
20

Fokhagyma krémleves

Címkék: leves sós | Szerző: modoc | 10:33 am

Nagyon szeretem ezt a levest, mert kevés hozzávalóból és kevés munkával egy igazán finom előételt készíthetek. Eddig még mindenkinek ízlett, akinek kínáltam, ráadásul a fokhagyma egészséges is!

Hozzávalók:

kb. 2 fej fokhagyma

5 dkg vaj

2 dl főzőtejszín

2 db húsleveskocka

2 evőkanál liszt

A tetejére reszelt sajt és vajas pirítós


Egyedül a fokhagymákat strapás lepucolni, de utána már szinte kész is a levesünk. :-) A fokhagymagerezdeket három felé osztjuk, kétharmadukat fokhagymanyomóval összezúzzuk és vajon megpirítjuk.

_IGP2411.jpg

Nagyon gyorsan megég, szóval alacsony lángon csináljuk ezt a műveletet és ne tovább pár percnél. Ezután felengedjük a fokhagymát kb. 1,5 liter vízzel. A maradék fokhagyma gerezdeket pedig felszeleteljük.

_IGP2412.jpg

Beledobunk a levesbe 2 tyúkhúsleveskockát, sózni nem kell. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát is. Közben elkészítjük a habarást, a főzőtejszínben csomómentesen elkeverjük a lisztet.

_IGP2413.jpg

Forrástól számított 5 percig ha rotyog már jöhet is bele a habarás:

_IGP2416.jpg

Ha azzal is felforr szintén 5 perc elég is neki és már készen is van.

_IGP2415.jpg

Én reszelt sajttal tálaltam és házi készítésű vajas pirítóst kockáztam fel és szórtam rá. Nagyon finom!

_IGP2418.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr864854208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Tücsmörgő 2015.09.09. 18:44:26

Ma megcsináltam,isteni finom lett! Köszi! :)