okt
24

Csirkemájragu

| Szerző: modoc | 3:01 pm

Nincs is jobb mint a friss zsenge csirkemáj. Vagyis de, van. A friss, zsenge csirkemáj baconszalonnával és gombával megbolondítva! A májról azt kell tudni, hogy bármilyen műveletet hajtunk vele végre, előtte áztassuk be pár órára tejbe, ettől sokkal porhanyósabb és ízletesebb lesz!

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj

10 dkg gomba

5 dkg füstöltszalonna

1 db TV paprika

1 db paradicsom

1 cs. petrezselyemzöld

1 cs. újhagyma

só, bors

Először is büdösítsük be a lakást készítsük el a fincsi sült szalonnát: a felkockázott bacont pirítsuk meg egy nagyobb serpenyőben.Amikor már szépen kieresztette magából a szalonnazsírt, pakoljuk rá az illatos zöldségeket amiket előzőleg felszeleteltünk: a hagymát, a paprikát, a paradicsomot. Dobjuk rá a megpucolt, nagyobb darabokra vágott gombát is. Ha túl száraz lenne, akkor öntsünk alá egy pici vizet.

P1050334.jpg

Kb. 5-10 percig kell csak pirítani, ameddig a zöldségek kicsit megpuhulnak. A feldarabolt májról lecsöpögtetjük a tejet és a zöldséghez adjuk. Addig sütjük nagy lángon, míg a máj elveszíti nyers színét. Ekkor jön az ételre a korona: az apróra vágott petrezselyemzöld.

P1050337.jpg

Fedőt borítunk a művünkre, hogy a máj alaposan átsüljön és ne maradjon véres. 5-10 perc bőven elég neki. Sózni, borsozni ráér akkor, ha késznek nyilvánítjuk, ugyanis ha hamarabb megsózzuk megkeményedik a májunk, azt pedig nem engedhetjük, igaz? :-) Főtt krumplival, rizzsel is isteni! Jó étvágyat hozzá!

P1050340.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr924856574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása