Nincs is jobb mint a friss zsenge csirkemáj. Vagyis de, van. A friss, zsenge csirkemáj baconszalonnával és gombával megbolondítva! A májról azt kell tudni, hogy bármilyen műveletet hajtunk vele végre, előtte áztassuk be pár órára tejbe, ettől sokkal porhanyósabb és ízletesebb lesz!
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
10 dkg gomba
5 dkg füstöltszalonna
1 db TV paprika
1 db paradicsom
1 cs. petrezselyemzöld
1 cs. újhagyma
só, bors
Először is büdösítsük be a lakást készítsük el a fincsi sült szalonnát: a felkockázott bacont pirítsuk meg egy nagyobb serpenyőben.Amikor már szépen kieresztette magából a szalonnazsírt, pakoljuk rá az illatos zöldségeket amiket előzőleg felszeleteltünk: a hagymát, a paprikát, a paradicsomot. Dobjuk rá a megpucolt, nagyobb darabokra vágott gombát is. Ha túl száraz lenne, akkor öntsünk alá egy pici vizet.
Kb. 5-10 percig kell csak pirítani, ameddig a zöldségek kicsit megpuhulnak. A feldarabolt májról lecsöpögtetjük a tejet és a zöldséghez adjuk. Addig sütjük nagy lángon, míg a máj elveszíti nyers színét. Ekkor jön az ételre a korona: az apróra vágott petrezselyemzöld.
Fedőt borítunk a művünkre, hogy a máj alaposan átsüljön és ne maradjon véres. 5-10 perc bőven elég neki. Sózni, borsozni ráér akkor, ha késznek nyilvánítjuk, ugyanis ha hamarabb megsózzuk megkeményedik a májunk, azt pedig nem engedhetjük, igaz? :-) Főtt krumplival, rizzsel is isteni! Jó étvágyat hozzá!