sze
15

Tejszínes gombás karaj

Címkék: sós főétel | Szerző: modoc | 6:31 pm

Nos, akkor kis fáziskéséssel rittyentsünk össze egy vasárnapi ebédet, karajból, gombából, meg némi tejszínből.

Hozzávalók:

8 szelet karaj

30 dkg gomba

1 közepes fej hagyma

2 dl tejszín

só, bors

1 mokkáskanál liszt

Mindössze ennyi hozzávaló beszerzése választ el minket a tízujjmegnyalós ebédtől. Mi a teendőnk? Lássuk csak!

Először a hagymát kockázzuk fel, majd a gombát. Ezeket kevés olajon kezdjük el alacsony lángon összepirítani! Sózzuk és borsozzuk (kb. 1-1 mokkáskanál)!

Nézzétek el nekem, hogy ismét a póréhagyma után nyúltam, nálam most ez a sláger, legszívesebben mindenbe ezt csempésznék. Természetesen a sima vöröshagyma  is tökéletesen megfelel.

A gomba engedni fog levet, ami nem baj, sőt, ebben fog megpuhulni. Aki nem hiszi, az nézze meg a következő fotót, tényleg ott a lé alatta: :-)

Ne fedjük le, hagy főlje el a levét! Ameddig ez bekövetkezik, vágjunk ilyen szép szeleteket a karajból:

Püföljük el a húsokat, sózzuk és borsozzuk meg őket. Tegyük félre, és foglalkozzunk kicsit a gombával, ami közben el is főtte a levét. Szórjuk rá a lisztet, és locsoljuk meg a tejszínnel. Kavarjuk meg párszor ameddig felforr, és el is zárhatjuk alatta a gázt.

Nekem ez a kedvenc serpenyőm, úgyhogy a húst is ebben sütöttem át. Ehhez át kellett paterolni a gombás tejszínes mártást egy másik ibrikbe. :-)

A kiklopfolt husik aztán fogták magukat és meghempergőztek egy kis lisztben. :-)

Hirtelen, 5-5 perc alatt átsülnek a husik szépen egy pici olajon (2-3 evőkanál), és mehetnek is a kivajazott tűzálló tálba. Rétegesen kell pakolni, egy sor hús, egy sor gombás mártás.

Gondoan befedtem az ételt alufóliával, ez fontos, hogy puhulni tudjon a husika. Alacsony láng elég is neki, ezután már csak jó 45 perc elteltével kell ránézni. Szúrjunk bele egy hústűt, hogy átpuhult-e már a hús.

Ha azt látjuk, hogy igen, akkor jöhet a reszelt sajt a tetejére.

Ekkor már nem kell betakarni. 15 percre toljuk vissza a sütőbe, aztán élvezzük az ízeket. :-)

Én krumplipürét tálaltam hozzá, amelynek elkészítéséről már írtam korábban a sonkás hústekercseknél.

Voilá:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr511384512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andibogar 2009.09.16. 12:23:28

Nagyon tetszik a blogod! :)Szuper kajákat csinálsz és sok sok ötletet merítek a hétköznapi főzéshez :D Csak így tovább :)

modoc 2009.09.16. 20:14:57

@andibogar: Köszi a dicséretet, nézz be máskor is! :-)

Lez · http://lezlands.blog.hu 2009.09.22. 01:12:16

Frankó a blog, nekem különösen az tetszik, hogy minden fázis le van fotózva, így az is el tudja képzelni a folyamatot, aki még soha nem főzött.

Mindazonáltal nem lenne baj ha egyszer átolvasnád a posztokat mielőtt élesíted.

Csak így tovább!

modoc 2009.09.22. 07:11:38

@Lez: Köszi, hogy írtál, örülök, hogy tetszik. :-)