okt
12

Császármorzsa

Címkék: édes főétel desszert húsmentes | Szerző: modoc | 7:19 pm

Én szóltam, hogy bepótolom a lemaradást, csak győzzétek olvasni! :-D (Ennek a bejegyzésnek azt a címet is adhattam volna, hogy császármorzsa, amit nem lehet elrontani, de az ördög nem alszik, így inkább csak ide írom be zárójelben, hátha valaki aztán rácáfol erre. :) )

Hozzávalók:

5 dl tej

3 dl liszt

2 dl búzadara

1 dl porcukor

1 vaníliáscukor

fél citrom reszelt héja

3 db tojás

Kezdetnek a tojásokat válasszuk szét. Két külön tálat kapunk így.

Az egyik tálban a tojásfehérjéket verjük habbá egy csipet sóval. Azért ezzel kezdjünk, mert akkor nem kell elmosni a habverőt, simán áttehetjük a tojássárgákhoz. Azokat a cukrokkal és a tejjel kezdjük el keverni, majd adagoljuk bele a lisztet és a darát is.

Most mindkét edényt hagyhatjuk álldogálni kb. 20 percen át. Ez idő alatt a dara kellőképp megszívja magát.

Ekkor óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérjét. Ne ijedjünk meg, ha valami ilyesmit látunk:

Kitartó kevergetéssel homogén masszát kell, hogy kapjunk. Ízesítésnek reszeljük bele a citromhéjat. Aki szereti a mazsolát, az szórhat bele pár szemet.

Én ezt 2 részletben sütöttem ki, kevés olajon, teflonserpenyőben. Íme a stádiumok, kavargatással:

Nagylángon szoktam a császármorzsát pirítani, miközben folyamatosan kavargatom fakanállal. Tálaláshoz porcukrot szórok rá, és Anyukám utánozhatatlan baracklekvárjával öntöm nyakon. Mielőtt felfalom. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr151445763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ESztella 2009.10.13. 09:20:15

Na erre vártam, pont valamelyik nap emlegettük otthon, hogy kéne csinálni. Na majd most :)

Zsugabubuska 2010.10.08. 13:39:46

Az egyik kedvenc ételem, de eddíg az összes próbálkozásom kudarcba fulladt.Köszönet a receptért, isteni lett!!!