okt
19

Fasírt

Címkék: sós főétel | Szerző: modoc | 9:11 pm

Önök kérték rovatunk következik. :-)

Hozzávalók:

70-80 dkg darált sertéshús

4 gerezd zúzott fokhagyma

2 lapos teáskanál só

1 mokkáskanál ételízesítő

1 késhegynyi őrölt kömény

1/2 mokkáskanál őröltbors

2 púpos mokkáskanál pirospaprika

1 tojás

1 vízbe áztatott zsömle

 

Roppant egyszerű recept, mindössze annyi a teendő, hogy az összes fent felsorolt hozzávalót egy tálba csoportosítjuk, és jól átgyúrjuk.

A zsömlét éppen csak merítsük meg a vízben, ne áztassuk sokáig, mert akkor atomjaira hullik szét. :-) Ja, és markunkba szorítva facsarjuk ki belőle a vizet mielőtt a húshoz adjuk.

Egy kiadós masszázs után kész is az óriásfasírt. :-)

Persze nekünk inkább kis labdacsok kellenek, ezért vizes kézzel formáljunk lapos gombócokat a masszából, és kislángon süssük meg mindkét oldalát kb. 15-15 perc alatt. Olajat is használhatunk, de én a sertészsírt preferálom.

Íme a gyönyörű kis gombócok, amik gyönyörűen siklanak lefelé az ember torkán. :-)

Jó étvágyat! (Én franciasalival és kenyérrel tálaltam.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr1001461710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacce 2009.10.19. 22:00:33

Nyami, én is ezt készülök sütni szombatra. Most így hirtelen ihletet kaptam a franciasalátára is :)

modoc 2009.10.21. 11:48:02

@drim: áztatott zsemle! :)

gazdinf 2009.10.21. 13:29:51

és hol a kockés terítő? :)

modoc 2009.10.21. 13:30:47

Nem azon lett feltálalva...Neked magyarázzam? :P