nov
14

Lecsó gazdagon

Címkék: vacsora sós vendégposzt | Szerző: modoc | 10:43 pm

Kedves Olvasóim, nagy örömmel teszem közzé az első vendégposztot, amelyet gazdinf küldött el nekem. A lecsót egyébként is nagyon szeretem, de így felturbózva csak még jobb lehet. A képeket nézve nem is kétséges az isteni végeredmény. :) Na, nem szaporítom tovább a szót, hanem átadom gyorsan gazdinfnak:

Hozzávalók:

10 dkg szalonna
1 kis fej hagyma
fél rúd kolbász
paprika
paradicsom
só, bors
5 tojás
(tálaláshoz kenyér)

A kockára vágott szalonnát megpirítottam wokban (akinek az nincs szerintem sima serpenyő is megteszi - a szerk.), majd a zsírjában a hagymát és a felkarikázott kolbászt is.

Amikor megsült egy kicsit a kolbász, akkor a feldarabolt paprikát dobtam bele. Érdemes minél több színű paprikát használni, hogy jól nézzen ki.

Ha már megpárolódott a paprika, akkor a felkarikázott paradicsomot tettem bele. A nagyon lédús paradicsom levét el lehet forralni. A paradicsomot meg is hámozhatja, aki nem szereti a héját.

Sóval, borssal ízesítettem. Sót raktam bele bőven, mert a tojás miatt elbírja. A tojásokat felvertem, majd ráöntöttem és folyamatosan kevergettem, míg rántotta-szerűen meg nem sült a tojás.

Miután elkészült, kockás terítőn tálaltam. :)

Sajnos koleszterinben elég gazdag ez az étel, egy kis téli séta jólesik utána :)

(Köszönjük szépen a posztot, várom a hasonló műremekeket továbbra is a modoc(kukac)freemail(pont)hu-ra!)

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr681525745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.