dec
23

Hortobágyi Palacsinta

Címkék: sós főétel | Szerző: modoc | 2:54 pm

Figyelem! Haladó szintre lépünk, mivel ez a bejegyzés az előzőre épül rá! :-) Megtanultunk isteni csirkepörköltet készíteni, és lássuk mi másra használható még fel ez a tudás... Hát perszehogy a hortobágyi palacsintához! És mivel korábban már a palacsintakészítést is elsajátítottuk, így e kettő kombinációját már a kisujjunkból is kirázzuk. Nézzük akkor!

Gondolom éles elmétekkel kikövetkeztettétek, hogy kell sütni palacsintát (cukor nélkül, vastagabbakat, úgy 4-6 db-ot) és kell készíteni pirkecsörköltet. (Ezúttal kockákra vágott csirkecsöcsől, úgy 30 dekányiból.)

Nem is húzom az időt, mutatom a resultot:

A pörköltből kiszedjük a husikat egy tálba, a szaftot pedig bennehagyjuk abban a fazékban, amelyikben készült.

Ezen a képen éppen ismerkedik a pökihús a palacsokkal. :-)

Ez meg itt a szaft. Merthogy eresszük bő lére azt a pökit!

A következő képen pedig már az látható, hogy egy villával jó apróra zúztam a finom főtt csirkehusit.

Na itt jön képbe a tejföl! Én egy nagy (3?4? decis) tejfölt vettem, aminek az egyik felét a husihoz kevertem, másik felét meg a szafthoz. Először a tejfölös husikával bíbelődjünk. Érdemes a pörköltet kicsit sósabbra főzni, ugyanis a tejföl hajlamos elvenni az étel ízét. Ha ez nem annyira jött össze, akkor utólag még sózhatjuk.

Aztán szépen egyenként megtöltjük a palacsokat és egy tűzálló edénybe fektetjük. Kb. 15 perc alatt átforrósítjuk őket a sütőben. Ameddig szaunáznak, addig foglalkozzunk a szósszal, ami ugye nem más, mint a pörköltszaft meg a tejföl elegye:

Nem érdemes a palacsintákat ezzel együtt tolni be a sütőbe, mert a palacsinta a hő hatására beissza a szószt, és akkor nem lesz elég csuszmákos az étel. :-)

De mivel a szaftunkat is elhűti a tejföl, ezért ennek is gyújtsunk jól alá a gáztűzhelyen.

Ezek után nem marad más hátra, mint ráborítani a sütőből kivett palacsintákra a szintén átforrósított szaftot:

Igen, igen az ott karácsonyi hangulat a képen, mi más. :-D

Ja, és hát legalább olyan finom  volt, mint amilyen finomnak kinéz. ;-)

Jó étvágyat, és boldog karácsonyt mindenkinek, aki szereti! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr621618100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacce 2010.01.11. 14:00:52

Muszáj lesz kipróbálnom mostmár, de a palacsintasütéstôl még mindig félek :DDD