jan
5

Pizzaháromszög

Címkék: sós vendégváró vendégposzt | Szerző: modoc | 8:09 pm

Bezonyám! Nem pedig bermuda! ;-) És aki megosztja velünk most ezt a fincsó receptet, az nem más, mint egy vadiúj vendégposztoló, Tünde. :-) Repes a szívem, nem is tétovázom, idézem:

Hozzávalók:
1. Tészta
80 dkg liszt,
0,5 l tej,
1 dl étolaj,
5 dkg élesztő,


2. Töltelék
3 tojássárgája
1 csomag RAMA
2 tubus pizzakrém
Sajt

Az élesztőt felfuttatom langyos tejben (kis cukrot is célszerű tenni a tejbe, ez felgyorsítja a folyamatot), a többi hozzávalót egy tálba kimérem, és összegyúrom a tésztát. Rugalmas tészta lesz, nem kell keleszteni. (Örülünk, mert igény az volt már rá - a blogomra egy ízben azzal a kifejezéssel találtak rá, hogy " kelesztés nélküli pizzatészta". - a szerk.)

A tojássárgákat simára keverjük a margarinnal és a pizzakrémmel.

Lereszeljük a sajtot.

A tésztát 4 felé osztjuk, vékonyra sodorjuk.

Rákenjük a tésztára a masszát és megszórjuk a reszelt sajttal.

Szorosan felsodorjuk, majd felvágjuk háromszögekre. (Fú, de guszta kis cipókák lettek, nem? - a szerk.)

A tetejét megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk szezámmaggal.

Sütés. - Írta a Tündi, de azt nem, hogy meddig, milyen lángon. Ha a sajtkrémes rúdból indulok ki, akkor max. 15-20 perc elvileg elég is neki közepes hőfokon. :-) És akkor ilyen kis drágaságokat illatozhatunk, sőt ropogtathatunk bőszen:

Hála Tündinek! :-) Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr481649862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazdinf 2010.01.05. 20:27:35

látom, hogy rutinosan sütőpapírt raktál alá :)

kacce 2010.01.06. 23:05:24

Istencsászár! Megéheztem...