feb
6

Gombapörkölt

Címkék: sós főétel húsmentes | Szerző: modoc | 7:59 pm

Egyik kedvenc ételem, akkor szoktam megkívánni, mikor herótom lesz már a hústól. Leírom, hátha valaki nem ismeri.

Hozzávalók:

1/2 kg gomba

1 fej hagyma

só, bors

1 kávéskanál pirospaprika

1 nagy doboz tejföl

petrezselyemzöld

 

Legelőször az apróra vágott hagymát pirítjuk meg egy kicsi olajon.

Ha már üveges, akkor rádobjuk a megtisztított és összekockázott gombát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával.

Figyeljük meg, hogy a gomba enged-e levet a sótól. Valamennyit fog. (Ha mégsem, akkor önthetünk alá kb. 1 deci vizet.) Fedő alatt pároljuk puhára a gombát. Ez takarék lángon kb. 20 percet jelent.

Közben tegyük fel a tésztát főni, sós vízben.

Készítsük el a tejfölt. Annyi a teendő, hogy belekeverünk friss petrezselyemzöldet, sót, borsot. Keverem-kavarom-kóstolom és már kész is van. :-)

Pillantsunk rá a gombánkra is:

Bizony, van ennek leve, ha túl sok, akkor párologtassuk el, hogy ne legyen túl híg a szószunk. Ennyi lé, amennyi a képen van, még nem minősül soknak. :-)

Jöhet bele a szósz!

Innen már csak kb. 5 perces dolgunk van, forrás után kóstolás, szükség esetén ízkorrekció, majd tálalás.

Jajj de jó, jajj de finom, lesz ugye gombapörkölt az asztalon? :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr491734860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.