aug
8

Lecsós tarja

Címkék: egytálétel | Szerző: modoc | 9:53 pm

A nyárban az a jó, hogy telis teli van finom friss zöldségekkel meg gyümölcsökkel. Az elmúlt poszt után, ahol a gyümikben leltük az élvezetet, most átnyargalunk a zöldségosztályra. :-) Mondom mit kell felírni a bevásárlólistára:

Hozzávalók:

kb. 5 szép szelet tarja

kb. 1 kg krumpli

1 nagy vöröshagyma

2 db paradicsom

2 db TV paprika

só, bors, fokhagyma, fűszerek a tarjára

1 (lapos) teáskanál pirospaprika

1 (lapos) teáskanál liszt

1 nagy doboz tejföl

kis zsír a tál kikenéséhez

 

Megint roppant egyszerű étellel van dolgunk, annyi a meló, hogy meg kell pucolni a krumplit, és fel kell karikázni. Ha ez megvan, akkor szétterítjük a krumplikarikákat egy kizsírozott hőálló tálban, és a hagymakarikákat is ráhalmozzuk. Figyelem, ne felejtsük el jól megsózni a krumplit!

Már így is elég guszta, pedig a husi még a kanyarban sincs. :-) Mossuk meg jól a szeleteket (érdemes megkérni a boltban a hentest, hogy szeletelje fel, ne nekünk kelljen otthon kaszabolni) és fűszerezzük meg. Elég az is ha jól megsózunk és megborsozunk minden szeletet, plusz egy kis zúzott fokhagymát nyomunk rájuk, de nálam például volt otthon olyan, hogy "Hagymás rostélyos" fűszerkeverék, és azt szórtam rá jól. :-)

A husit úgy pakoljuk, hogy jól fedje be a krumplit, mert így a lé, amit ereszt majd a hús, az lecsorog a krumplihoz, és az abban megfő, másrészt pedig a hús alatt jól "dunsztolódik" a burgonya. A sütőt érdemes már akkor begyújtani, amikor elkezdjük a krumplihámozást, hogy a husi már a jó meleg sütőbe tudjon befeküdni. Ne felejtsük el alufóliával jól befedni a művet, hogy tudjon puhulni a hús. Közepes lángon hagyjunk neki békét úgy egy órán át.

Ekkor vegyük ki a sütőből, szedjük le róla a fóliát, de óvatosan, nehogy az arcunkba csapjon a hő! Aztán pedig ölöztessük fel a husit! :-) Mutatom a képet, hogy hogyan:

A zöldségek után jöhet a tejfölfürdő, amit úgy készítünk el, hogy egy nagy doboz tejfölt elkeverünk pirospaprikával és liszttel.

Most pedig mehet vissza a sütőbe az étel, addig, ameddig jól össze nem sül az egész, ez kb. 20-30 perc.

Sajnos tányérra kiszedett adagról nem készült kép, de szerintem el tudjátok képzelni, hogy milyen lehet, naná, hogy ínycsiklandozó! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr942208245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csudri82 2010.08.09. 11:39:54

Fúú, ez nagyon jól néz ki és végtelenül egyszerű! Lehet ma meg is csinálom!

Jó szakdoga írást! ;)

vbalazs · http://vbalazs.me 2010.08.23. 16:58:14

nagyon finom! bekerült a kedvenc kajáim közé

milu vagyok:) 2010.09.04. 22:59:05

Ma megcsináltam:)
Picit tuningoltam rajta, tettem a husi alá kolbászt, és mangalicaszalonnát, meg a paprika közé kevertem egy hegyes erőset is:)
Finom lett nagyon, kösz a receptet ;)

modoc 2010.09.22. 18:51:25

@milu vagyok:): Jajj azt szeretem én ha tovább költitek az ételt! Köszi a tippet a többiek nevében is! ;-)
süti beállítások módosítása