Aki imádja a tengeri kütyüt az most örülni fog! :-) Főzzünk gyorsan egy tejszínes rákos tésztát finom zöldfűszerekkel. Megpróbálom felidézni hogy is volt a recept, mert önállóan alkottam és habár nem posztoltam de azért fotóztam, bár már nem mostanában volt. Lássuk a medvét, akarom mondani a rákot! :-)
Hozzávalók:
kb. 40 dkg spagetti
30-40 dkg fagyasztott koktélrák
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
1/2 l tejszín
1 lapos evőkanál liszt
5 dkg reszelt parmezánsajt (pl. Parmonie néven árulják a boltban kétszázvalamennyi :-))
Első lépésként tegyünk fel vizet forrni a tésztának, a koktélrákot jó alaposan mossuk meg, és egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat.
A fokhagymát nem muszáj átpasszírozni, elegendő, ha késsel összevagdaljuk:
A fokikat dobjuk rá a vajra és kevergessük 1-2 percig közepes lángon. Aztán jöhet rá a rák is, amelyet sózzunk, borsozzunk meg. (Mondanám, hogy ízlés szerint, de amúgy kb. 1-1 mokkáskanál elvileg elég. Ha még ízetlen akkor lehet bele kísérletezni egy kis ételízesítőt is, szerintem nem fog kelleni.)
Ja és hát persze a citromlevet is facsarjuk bele:
Ezt így lehet lehet kutymolgatni kb. 15 percen át, több nem kell a ráknak, még lehet ennyi se. Azt mondják a zokosok, hogy a tejszínt ha forraljuk akkor besűríti az ételt, én ezt még nem tapasztaltam, úgyhogy biztos, ami biztos szórtam a cuccra kis lisztet mielőtt megzúdítottam a tejszínnel.
Aztán igazából innen jön a freestyle rész, mehet bele kis petrezselyemlevél, bazsalikom, kinek mi a zsánere. Beleszórandó a parmazán is, ez is ad neki egy kis pikáns zamatot. A tejszín ha felforrott már csak elég addig rotyogtatni ameddig be nem sűrűsödik, pár perc az egész. Mielőtt elzárod kóstolj és kompenzálj bátran a fűszerekkel!
Sajtőrültek tálaláskor még megboríthatják valami jóféle reszelékkel. :-)