sze
22

Aki imádja a tengeri kütyüt az most örülni fog! :-) Főzzünk gyorsan egy tejszínes rákos tésztát finom zöldfűszerekkel. Megpróbálom felidézni hogy is volt a recept, mert önállóan alkottam és habár nem posztoltam de azért fotóztam, bár már nem mostanában volt. Lássuk a medvét, akarom mondani a rákot! :-)

Hozzávalók:

kb. 40 dkg spagetti

30-40 dkg fagyasztott koktélrák

5 dkg vaj

3 gerezd fokhagyma

fél citrom leve

1/2 l tejszín

1 lapos evőkanál liszt

5 dkg reszelt parmezánsajt (pl. Parmonie néven árulják a boltban kétszázvalamennyi :-))

 

Első lépésként tegyünk fel vizet forrni a tésztának, a koktélrákot jó alaposan mossuk meg, és egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat.

A fokhagymát nem muszáj átpasszírozni, elegendő, ha késsel összevagdaljuk:

A fokikat dobjuk rá a vajra és kevergessük 1-2 percig közepes lángon. Aztán jöhet rá a rák is, amelyet sózzunk, borsozzunk meg. (Mondanám, hogy ízlés szerint, de amúgy kb. 1-1 mokkáskanál elvileg elég. Ha még ízetlen akkor lehet bele kísérletezni egy kis ételízesítőt is, szerintem nem fog kelleni.)

Ja és hát persze a citromlevet is facsarjuk bele:

Ezt így lehet lehet kutymolgatni kb. 15 percen át, több nem kell a ráknak, még lehet ennyi se. Azt mondják a zokosok, hogy a tejszínt ha forraljuk akkor besűríti az ételt, én ezt még nem tapasztaltam, úgyhogy biztos, ami biztos szórtam a cuccra kis lisztet mielőtt megzúdítottam a tejszínnel.

Aztán igazából innen jön a freestyle rész, mehet bele kis petrezselyemlevél, bazsalikom, kinek mi a zsánere. Beleszórandó a parmazán is, ez is ad neki egy kis pikáns zamatot. A tejszín ha felforrott már csak elég addig rotyogtatni ameddig be nem sűrűsödik, pár perc az egész. Mielőtt elzárod kóstolj és kompenzálj bátran a fűszerekkel!

Sajtőrültek tálaláskor még megboríthatják valami jóféle reszelékkel. :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr272315919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csudri82 2010.09.24. 13:51:04

Úristen! Akarom! Azonnal! ;)

TheOverseer 2011.09.02. 19:48:02

Ez kb. hány adag, hány főre elég? (Ha nem nyomom be az összeset, megoszthatom min. 1 fővel? :D)

modoc 2011.09.03. 10:22:15

Mi négyen ettünk belőle :-)

kerimind 2021.10.14. 10:30:24

Tetszik, de kerüljük az idegen szavakat, hiszen a magyar szókincs gazdagabb, a legtöbb (tán mindegyik?) más nyelvé.
Zavaró, és van olyan eset, hogy nem érthető (egyértelműen) a ,,jópofizás'', az óvodába való szavak: pari, ubi, ...
süti beállítások módosítása