feb
12

Brokkolis sonkás penne

| Szerző: modoc | 6:22 pm

Már megint egy tésztás recept következik, méghozzá Stahl féle, de kipróbáltam, nagyon tuti. Néha van az úgy, hogy az ember enne valami finom egészséges, roppanós zöldséget, ez ilyenkor nálam vagy a sárgarépa lesz vagy a brokkoli. A tészta meg - noha nem a legegészségesebb étel (tönkölyből viszont nyerő) - az egyik kedvencem, úgyhogy a párosítás kihagyhatatlan. Olvassátok, gyönyörködjetek! :-)

Hozzávalók:

15 dkg füstölt-főtt sonka

1 brokkoli

1 nagy lilahagyma

5 dkg reszelt parmezán

10 dkg trappista sajt

1 mk szerecsendió

1/2 mk só

25 dkg pennetészta

1,5 dl tej

2 dl tejszín

1/2 mk őrölt feketebors

A sonkán ne spórolj, ide nem jó a gépsonka és társai, tényleg jó minőségű, füstölt-főttet válassz. Vágd csíkokra és sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítve told be az előmelegített sütőbe. Közepes lángon elég neki 6-7 perc, úgy körbeillatozza majd a konyhát, hogy meghozza az étvágyat, ha eddig esetleg nem lett volna. :-) Ilyen gyönyőrűek lesznek a sonkeszok:

P1210374 másolata.JPG

P1210372 másolata.JPG

 

Közben a brokkolit szét kell szedni kisebb darabkákra és enyhén sós vízben kifőzni. Ha a víz felforrt a brokkolikkal, elég nekik 10 perc, hogy megfőjenek, de roppanósak maradjanak.

P1210375.JPG

Míg a brokkolik főnek, az illatos sonka várakozik addig karikázzuk fel a lilahagymát is.

P1210376.JPG

Kifőzzük a tésztát is a szokott módon, sós vízben, annyi percig, amennyi a tészta zacsijára van írva. Ne öntsd ki a vizet, amiben főtt, szükség lesz belőle egy kevésre.

Most foglalkozzunk a lilahagymával. Vele annyi a teendő, hogy a tej és a tejszín keverékében kicsit megfőzöd a karikákat. Na, ide kell beleönteni úgy két decinyit a tészta főzővizéből. Legjobb, ha fedő alatt fő a hagyma, úgy nagyjából 10 percig, takaréklángon.

P1210377.JPG

Ez a hagymás tejszínes szósz lesz az alapunk, ebbe kell az összes többi hozzávalót belekeverni: először kétféle sajtot, míg meg nem olvadnak,

P1210378.JPG

majd jöhet a sonka és a brokkoli:

P1210379.JPG

Mivel gyakorlatilag minden kész van már benne, így csak néhányszor megkeverjük, hogy jól elegyedjenek a hozzávalók, és már kész is a szósz.

P1210380.JPG

Miután összekevertük a pennével mehet még rá egy kis sajt. Aztán mehet le a torkunkon. :-)

P1210385.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr735076900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása