A bloghoz híven egy nagyon egyszerű, de annál finomabb recept következik. A jelszó ismét a megunhatatlan bacon! A szalonnapörc keménysége kombinálva a csirkehús lágyságával, ez teszi olyan különlegessé ezt az ételt. Kedvenccé meg az teszi, hogy gyakorlatilag 15 perc munkával kész is van.
Hozzávalók:
1 csirkemellfilé
25 dkg kockázott baconszalonna
2 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
só
bors
15 dkg sajt
Kezdjük a baconnal! Lehet készen kapni felkockázott baconszalonnát, de ha ilyen nincs, akkor pár perc alatt összeszabdalhatunk egy szimpatikus darab császárszalonnát, vagy a szeletelt bacont is csíkokra vághatjuk, a végeredmény szempontjából mindegy. A lényeg hogy süssük szép ropogósra a darabkáinkat.Ha megsültek, szedjük ki őket egy tányérra, mert a serpenyőre szükségünk lesz, abban sülnek meg a húsok is.
A csirkemellet felszeleteljük, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A visszamaradt szalonnazsíron kifehérítjük a húsokat, és egy kivajazott tűzálló tálba fektetjük őket.
Laza csuklómozdulattal rászórjuk a csirkeszeletek tetejére a szalonnát.
Még mindig a szalonnás-húsos serpenyőt fogjuk használni, abba öntjük bele a tejszínt és amíg átkavarjuk, hogy elegyedjen a szalonnás-húsos ízzel, fokhagymanyomóval belenyomunk 2 gerezd fokhagymát. 1-2 percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt.
Ezt az átmelegített fokhagymás-tejszínt öntjük a szalonnás húsok tetejére.
Most már csak a sajtreszelés van hátra, mert a tetejére rásült sajt az elhagyhatatlan!
Már várta ezt a csodát az előmelegített sütő, amiből kb. 20 perc múlva vettem ki. Burgonyakrokettel tálaltam.