nov
3

Carbonara csirkemell

| Szerző: modoc | 11:13 am

A bloghoz híven egy nagyon egyszerű, de annál finomabb recept következik. A jelszó ismét a megunhatatlan bacon! A szalonnapörc keménysége kombinálva a csirkehús lágyságával, ez teszi olyan különlegessé ezt az ételt. Kedvenccé meg az teszi, hogy gyakorlatilag 15 perc munkával kész is van.

Hozzávalók:

1 csirkemellfilé

25 dkg kockázott baconszalonna

2 dl főzőtejszín

2 gerezd fokhagyma

bors

15 dkg sajt

Kezdjük a baconnal! Lehet készen kapni felkockázott baconszalonnát, de ha ilyen nincs, akkor pár perc alatt összeszabdalhatunk egy szimpatikus darab császárszalonnát, vagy a szeletelt bacont is csíkokra vághatjuk, a végeredmény szempontjából mindegy. A lényeg hogy süssük szép ropogósra a darabkáinkat.Ha megsültek, szedjük ki őket egy tányérra, mert a serpenyőre szükségünk lesz, abban sülnek meg a húsok is.

image001_1.jpg

A csirkemellet felszeleteljük, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A visszamaradt szalonnazsíron kifehérítjük a húsokat, és egy kivajazott tűzálló tálba fektetjük őket.

image003_1.jpg

Laza csuklómozdulattal rászórjuk a csirkeszeletek tetejére a szalonnát.

image006_1.jpg

Még mindig a szalonnás-húsos serpenyőt fogjuk használni, abba öntjük bele a tejszínt és amíg átkavarjuk, hogy elegyedjen a szalonnás-húsos ízzel, fokhagymanyomóval belenyomunk 2 gerezd fokhagymát. 1-2 percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt.

image005_1.jpg

Ezt az átmelegített fokhagymás-tejszínt öntjük a szalonnás húsok tetejére.

image007_1.jpg

Most már csak a sajtreszelés van hátra, mert a tetejére rásült sajt az elhagyhatatlan!

image008_1.jpg

Már várta ezt a csodát az előmelegített sütő, amiből kb. 20 perc múlva vettem ki. Burgonyakrokettel tálaltam.

image010.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr634882817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása