Ez volt az első közzétett, saját fejlesztésű receptem, ami még a Mindmegettén jelent meg "Tejszínes pulykaragu kukoricával és sajttal" néven, ám de ez igen hosszú és bonyoldalmas név, így rövidítettem az ízélmény alapján. Lássuk hogyan készül:
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 4 evőkanál konzervkukorica
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 10 dkg sajt
- 1 dl tej
- só
- bors
- ételízesítő
- petrezselyem
- olaj
A pulykamellet csíkokra vágjuk, és kevés olajon kifehérítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kis ételízesítőt szórunk rá. Rátesszük az összezúzott fokhagymát is.
Pici vízzel fedő alatt puhára pároljuk (kb. 15 perc).
Ha már puha a hús, levesszük a fedőt, beletesszük a karikákra vágott újhagymát és a kukoricát. Ilyenkor érdemes megvárni, míg fedő nélkül elpárolog alóla a lé.
A husit legvégül szósszal kell nyakon önteni, ami imígyen készül: egy tálban összekeverjük a lisztet a főzőtejszínnel, a tejföllel, a reszelt sajttal, a tejjel és a zöldpetrezselyemmel. Kicsit sózzuk és borsozzuk.
Ha a hús a levét elfőtte, ráöntjük a krémes szószt, és kb. 5 perc alatt összeforraljuk.
Én rizzsel tálaltam, de finom tésztával is. Lehet készíteni csirkemellből is.