Hát, ez egy olyan "éhesek voltunk és gyorsan akartunk valami nagyon finomat" típusú étel. :-) El is sorolom hamar, mi kell bele, plusz fotóval is illusztrálom a hozzávalókat:
20 dkg baconszalonna
1/2 kg pennetészta
1 szál póréhagyma
4 evőkanál konzerv csemegekukorica
3 dl tej
1 púpos evőkanál liszt
2 dj főzőtejszín
15 dkg sajt
Először mindig a vizet teszem fel a tésztának, majd a bacont vágtam csíkokra. A bacon alá nem kell zsíradék, enged ő magának, amennyire nekünk szükségünk lesz. A pórét lehet kapni eleve karikázva, de nekem ma nem volt mákom ilyen szempontból, így plusz 1 percet vett igénybe, hogy felkarikázzam. :-) Rádobtam a pórécsigákat a baconra, ami eddigre már szépen sercegett, majd a kukoricát is belekanalaztam. Ezt követően gyönyörködtem pár pillanatig a következő látképben:
Nálunk a víz fénysebességgel felforr, úgyhogy mire idáig eljutottam, már a tészta is benn rotyogott a sós vízben. Tésztafőzéskor egyébként úgy nagyjából 2-3 mokkáskanálnyi sót eresztek bele a főzővízbe.
Figyelem! A szószt nem kell se sózni, se ételízesíteni, mert a bacon és a konzervkuki elvégzi helyettünk ezt a munkálatot is. Borspuszit azt nyomtam rá, dehát azt nem lehet kihagyni. :-) Ha az ember beszerez egy ilyen stáljuditféle addiktív borspusziosztót, onnantól kezdve még a tejbegrízt is azzal puszilgatná. :-) Hát jó buli tekergetni, ez van na... :-D
Aztán már úgy felpörögtek az események, hogy majdnem lemaradt a fényképezőgép is róluk. Az alábbi képen már csak azt a jelenetet tudtam elkapni, hogy miután már a 3 deci tejcsi is belecsorgott a serpenyőbe, a tejszín és a liszt keveréke vándorol éppen a többihez, hogy összesűrítse nekünk a szószt.
A sajt felét a szószba reszeltem,
A másik felével pedig tálaláskor spékeltem meg a művemet: