Egy nagyon finom vacsoraételt fogok itt most közzétenni. Amellett, hogy vegetáriánusok is fogyaszthatják, igazán nagyon finom!
Hozzávalók:
20 dkg gomba
4 db sajtos bagett
2 evőkanál margarin
10 dkg póréhagyma (egy kis darab)
4 evőkanál főzőtejszín
1 tojás sárgája
10 dkg reszelt sajt
só, bors
Először mindig a rabszolgamunka jön. Megpucoljuk és felszeleteljük a gombát, és a hagymát.
A fentieket rádobjuk a 2 evőkanál olvasztott margarinra, sózzuk borsozzuk. Mindezt közepes lángon. A fűszerezéstől a gomba levet fog engedni, de az nem baj, sőt, abban tud majd szépen párolódni.
Mindeközben párhuzamos szálon egy másik eseményt is kell futtassunk. A bagettek tetejét levágjuk, és az ujjainkkal mélyedéseket nyomkodunk a puha belsejébe. Felsoroktatjuk őket egy tepsibem. Valahogy így:
Ha ez megvan, akkor betoljuk az előmelegített sütőbe, és szintén közepes lángon pirítós sütünk belőle, kb. 5-10 perc alatt. Ha kihúztuk a sütőből, akkor kenegessük meg margarinnal és tegyük félre.
A gomba is jó lesz lassan, kb. 15-20 perc elég neki ahhoz, hogy puhára párolódjon. Ekkor rákanalazzuk a tejszínt, és kb. 5 perc alatt összeforraljuk.
Ezután már el is zárhatjuk a gázt a serpenyőnk alatt. A még forró masszába belekeverjük a reszelt sajt felét, és a tojás sárgáját.
Ezzel a masszával töltjük majd meg a bagettjeinket, majd a maradék reszelt sajttal betakargatjuk a kis hajóinkat. :)
A sütőnk jól átforrósodott a pirítóskészítés miatt, így most szépen visszatolhatjuk művünket. Süssük tovább kb. 10 percig, és már tálalható is.