Önök kérték rovatunk következik. :-)
Hozzávalók:
70-80 dkg darált sertéshús
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 lapos teáskanál só
1 mokkáskanál ételízesítő
1 késhegynyi őrölt kömény
1/2 mokkáskanál őröltbors
2 púpos mokkáskanál pirospaprika
1 tojás
1 vízbe áztatott zsömle
Roppant egyszerű recept, mindössze annyi a teendő, hogy az összes fent felsorolt hozzávalót egy tálba csoportosítjuk, és jól átgyúrjuk.
A zsömlét éppen csak merítsük meg a vízben, ne áztassuk sokáig, mert akkor atomjaira hullik szét. :-) Ja, és markunkba szorítva facsarjuk ki belőle a vizet mielőtt a húshoz adjuk.
Egy kiadós masszázs után kész is az óriásfasírt. :-)
Persze nekünk inkább kis labdacsok kellenek, ezért vizes kézzel formáljunk lapos gombócokat a masszából, és kislángon süssük meg mindkét oldalát kb. 15-15 perc alatt. Olajat is használhatunk, de én a sertészsírt preferálom.
Íme a gyönyörű kis gombócok, amik gyönyörűen siklanak lefelé az ember torkán. :-)
Jó étvágyat! (Én franciasalival és kenyérrel tálaltam.)