A "törekedjünk az egészséges életmódra" mozgalom jegyében vásároltam egy csomag teljes kiörlésű lisztet. Úgyhogy most a fogyisoknak is kedvezve leírom hogyan kell belőle pl. almalevest főzni.
Hozzávalók:
3 db alma
1 pohár joghurt
1 púpos evőkanál teljes kiörlésű liszt
2-3 db szegfűszeg
1 kisdarab fahéj
fél citrom leve
2 evőkanál méz
1 csipet só
1 csipet szerecsendió
Rém egyszerű receptek egyike. A meghámozott, négyfelé vágott almákat 1 liter vízben feltesszük főni. A vízbe beletesszük az összes fentebb felsorolt alkotóelemet a liszt és a joghurt kivételével.
E két utóbbi hozzávalót összekeverjük egy tányérban, higítjuk némi lével a levesből. Ha a leves már 5 perce forr, kiszedjük a fahéjat és a szegfűszeget, majd szitán keresztül a levesbe öntjük a joghurtos keveréket és jól elkeverjük. Újraforrás után azonnal elzárhatjuk alatta.
Tálalásnál szórjuk meg szerecsendióval.