Hát Gyerekek, nem hiszitek el hogy jártam! Összerittyentettem egy fajintos kis kosztot amit azon frissiben be is tápoltunk, igenám, de annak ellenére hogy fotóztam, (nemisakárhogy sztem!) mégis elfelejtettem posztolni. Ma molyoltam kicsit a memóriakártyán és ráakadtam, csak mivel ez olyan "vanotthongomba milegyenbelőle" típusú rögtönzött étek volt így már nem tom hogyan is volt pontosan, de megpróbálom rekonstruálni a zeseményeket, márcsak azér is, mert tökjó képek születtek és sajnálnám ha nem látnátok. :-)
Hozzávalók:
30 dkg szeletelt gomba
2 szál újhagyma
1 teáskanál só
1 kávéskanál bors
30 dkg csirkemell csíkokra vágva
5 dkg vaj
3 dl tejszín
1 teáskanál liszt
apróra vágott petrezselyemzöld
A gombát a hagymával megpirítjuk a vajon és fűszerezzük. Lehet ízlés szerint mással is, én most itt a sót meg a borsot írtam. Gondolom csipet majoranna sem rontja el. A gomba a sótól levet fog ereszteni, ha ez mégsem következik be, akkor önthetünk alá vizet, de csak kb. 1 decinyit.
10 perc után jöhetnek a husikák is a serpenyőbe, kifehérítjük és kb. 25 perc alatt megpuhítjuk, majd kicsit meg is pirítjuk. Kóstoljuk meg, hogy puha-e már, már csak azért is, mert ilyenkor még korrigálhatjuk ha ízetlen az étel.
Ha ez megvan, akkor megszórjuk a liszttel,
és ráöntjük a tejszínt, majd végezetül megszórjuk a friss petrezselyemzölddel. Ekkor már csak 5 percet kell adni neki, és tálaláskész a krémes fincsiség.
Rizst főztem ki mellé, de sztem burgonyakrokettel is megállja a helyét. :-)