Én nagyon szeretem a halat. Az édesvízit, a tengerit, paprikás lisztben vagy rántva. Olajos hal, tenger gyümölcsei, minden jöhet. Pizzafeltétként sem utolsó, de az egyik legjobb mégis az, amikor tejszínes szószban kerül a spagetti- vagy pennetésztára. Azt már talán nem is kell írnom, hogy ily módon főtt étel kerülhet az asztalra nem több, mint 20 perc alatt. :-)
Hozzávalók:
1 db konzerv tonhal
2 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
só bors
2 szál újhagyma
1 kis konzerv kukorica
1 csokor zöldpetrezselyem
só
bors
Ahogy tőlem már megszokhattátok, a tejszínes ragukba előszeretettel teszek újhagymát, vagy póréhagymát ÉS kukoricát, ez utóbbi szerintem nagyon feldobja az ilyen jellegű ételeket.
Nem olcsó, de érdemes jó minőségű tonhalkonzervet beszerezni, megéri. Felbontás után az olajat leöntjük róla egy serpenyőbe, ezen pirítjuk meg az összezúzott fokhagymát és az apróra vágott újhagymát.
1-2 perc pirítás után jöhet bele a kukorica és a tonhal.
A tonhal és a kukorica már elég sós, úgyhogy csak kicsit kell megsózni és borsozni. Ha jól összepirult 5 perc után már jöhet is rá a tejszín.
Én 20%-os tejszínt használtam, az önmagában is jól besűrűsödött, de ha híg maradna reszelt sajttal korrigálható. Végül apróra vágott petrezselyemzöldet szórtam bele és azzal további 1-2 percig kavargattam.
Spagettitésztát főztem ki hozzá és reszelt sajttal tálaltam. Ez lehet tetszés szerint trappista, Pannónia vagy parmezán, de füstölt sajttal sem lehet rossz!