A'la Knorr. :-) De muszály beposztolnom, mert: FINOM. Tényleg. Ez most duplaadag lesz!
Hozzávalók:
2 tasak Knorr sonkás hústekercsek alap
70 dkg pulykamellfilé
4 dl tejszín
kb. 8-9 szelet sonka
kb. 8-9 szelet sajt
10 dkg sajt a tetejére
só, bors
Az a lényege, hogy a húst felszeleteljük, klopfolóval megveregetjük. Na, nem azért mert rossz volt, hanem, hogy jó legyen! :) Ugyanis, ha vékonyabb, akkor hamarabb átsül és ennek eredményeképpen puhább lesz.
Én ilyenkor kicsit megsózom és borsozom a hússzeleteket, ráborítok minden szeletre egy sonkát és egy sajtot, majd összetekergetem őket, mint a palacsintát. Kellemetes munka. :)
Ha a hústekercsek mind bekerültek a kivajazott tűzálló tálunkba, akkor elkészíthetjük a lötyit is, amivel nyakonöntjük a húsokat. Közben a sütőt nem árt előmelegíteni közepes lángra. A lötyi amúgy nem más, mint a tejszín meg a porok csomómentes elegye.
Ez aztán öntődhet is rá a husikra szépen. Aztán jöhet az elmaradhatatlan sajtreszelés. Ez már így nyersen is csudaszép, mi lesz itt, ha megsül? ;)
Hozzávalók a krumplipüréhez:
1,5 kg krumpli
1 dl tej
3 evőkanál margarin
1/2 doboz (kisméretű) tejföl
Óhatatlanul is felmerül az emberben, hogy vajon milyen köret illik ehhez az ételhez. Nekem a krumplipürére esett a választásom, így beposztolom azt is, hogy ez mifelénk hogy készül. Addig gondolom stimmel, hogy a krumplit megpucoljuk, felszeleteljük, és feltesszük főni:
A főttkrumplit én egy jénai tálba szoktam borítani, és nemes egyszerűséggel ráhalmozom a többi hozzávalót, majd előveszem a csodafegyveremet:
Utána pedig tálalok, ámulok, ízlelek, ájulok. :)
Vendégvárós étel, mivel nekem lett kb. 9 db hústekercsem, amire voltunk négyen, és még így is maradt másnapra.