aug
16

Sajtos hústekercsek

Címkék: köret sós főétel | Szerző: modoc | 8:25 am

A'la Knorr. :-) De muszály beposztolnom, mert: FINOM. Tényleg. Ez most duplaadag lesz!

Hozzávalók:

2 tasak Knorr sonkás hústekercsek alap

70 dkg pulykamellfilé

4 dl tejszín

kb. 8-9 szelet sonka

kb. 8-9 szelet sajt

10 dkg sajt a tetejére

só, bors

Az a lényege, hogy a húst felszeleteljük, klopfolóval megveregetjük. Na, nem azért mert rossz volt, hanem, hogy jó legyen! :) Ugyanis, ha vékonyabb, akkor hamarabb átsül és ennek eredményeképpen puhább lesz.

Én ilyenkor kicsit megsózom és borsozom a hússzeleteket, ráborítok minden szeletre egy sonkát és egy sajtot, majd összetekergetem őket, mint a palacsintát. Kellemetes munka. :)

Ha a hústekercsek mind bekerültek a kivajazott tűzálló tálunkba, akkor elkészíthetjük a lötyit is, amivel nyakonöntjük a húsokat. Közben a sütőt nem árt előmelegíteni közepes lángra. A lötyi  amúgy nem más, mint a tejszín meg a porok csomómentes elegye.

Ez aztán öntődhet is rá a husikra szépen. Aztán jöhet az elmaradhatatlan sajtreszelés. Ez már így nyersen is csudaszép, mi lesz itt, ha megsül? ;)

Hozzávalók a krumplipüréhez:

1,5 kg krumpli

1 dl tej

3 evőkanál margarin

1/2 doboz (kisméretű) tejföl

Óhatatlanul is felmerül az emberben, hogy vajon milyen köret illik ehhez az ételhez. Nekem a krumplipürére esett a választásom, így beposztolom azt is, hogy ez mifelénk hogy készül. Addig gondolom stimmel, hogy a krumplit megpucoljuk, felszeleteljük, és feltesszük főni:

A főttkrumplit én egy jénai tálba szoktam borítani, és nemes egyszerűséggel ráhalmozom a többi hozzávalót, majd előveszem a csodafegyveremet:

Utána pedig tálalok, ámulok, ízlelek, ájulok. :)

Vendégvárós étel, mivel nekem lett kb. 9 db hústekercsem, amire voltunk négyen, és még így is maradt másnapra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr521312346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacce 2009.08.22. 16:36:07

Imádom a blogodat :)))
Holnap ebédre pl ezt a hústekercset tervezem. Igaz itt nincs olyan knorr lötyi hozzá, de majd nézek valami mást a boltban :)

Várom a folytatást!!!

modoc 2009.08.22. 19:21:22

Szia!:)))
Lesz folytatás, csak a héten szabin voltunk és nem (annyira) főztem, inkább kirándulgattunk, meg strandoltunk. Bonyolult kajákat főztem (pörkölt, húsleves) és azokat ettük napokig. Egyelőre még csak a nagyon egyszerű ételeket blogolom ki, aztán majd meglátjuk... :-)
süti beállítások módosítása