Meki ide vagy oda, azért még mindig a jó öreg bucizsömlés hamburgerre folyik össze leginkább a nyál a számban. :) Az illatos édes puffancs, a friss, ropogós zöldségek, és hát igen, a hús. A hússal van a legnagyobb probléma, ugyanis az utcai árusok esetében nagyon nehéz olyan helyet kifogni, ahol finom hús van a hamburgerben, nem pedig valami menzás pancsi féle borzalom. Ma megosztok veletek egy hamburgerhús receptet, nekem ez vált be.
Hozzávalók:
30 dkg darált marhahús (én most csak sertéshúst kaptam, azzal sem volt rossz, de a marha az igazi)
2 tojás
1 tesákanál ételízesítő
1 teáskanál só
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
1 mokkáskanál bors
4 teáskanál zsemlemorzsa
A fentieket egy tálba ömlesztettem:
Nedves kézzel (hogy ne legyek csuklóig ragacsos) jól összegyúrtam:
Aztán csak úgy találomra lapogattam a masszából 2 szép kerek lapos hamburgerhúst, és teflonserpenyőben, kevés olajon (kb. 2-3 evőkanál) mindkét oldalát 10 percig sütöttem közepes lángon.
A masszából összesen kb. 4 szép nagy hússzelet jön ki, de én csak kettőt sütöttem ki egyszerre, hogy jól elférjenek a serpenyőben. Íme a kész mű:
Ameddig a húsok sültek, addig előkészítettem a zöldségeket. Ezeket nem részletezem külön, mindenki pakoljon bele bőven, amit csak szeret. Illetve innen a képről lehet ötleteket lopni! :) Ami elmaradhatatlan: A jófajta csalamádé, és a folyékony fűszerek. (ketchup, mustár, majonéz)
Tettem bele reszelt sajtot is. Az érdekesség kedvéért leírom, hogy cheddar sajtot vettem bele, merthogy a mekiben is az van. Gyorsan hozzáteszem, hogy kb. ennyi volt az összes egyezés a két hamburger között. :)
Én is, meg az uram is ízlés szerint díszítgettük a drágaságunkat. Az enyémet kaptam lencsevégre, fogadjátok szeretettel. :)
Jó étvágyat mindenkinek! :)