nov
7

Buci hamburger

Címkék: vacsora sós | Szerző: modoc | 7:35 pm

Meki ide vagy oda, azért még mindig a jó öreg bucizsömlés hamburgerre folyik össze leginkább a nyál a számban. :) Az illatos édes puffancs, a friss, ropogós zöldségek, és hát igen, a hús. A hússal van a legnagyobb probléma, ugyanis az utcai árusok esetében nagyon nehéz olyan helyet kifogni, ahol finom hús van a hamburgerben, nem pedig valami menzás pancsi féle borzalom. Ma megosztok veletek egy hamburgerhús receptet, nekem ez vált be.

Hozzávalók:

30 dkg darált marhahús (én most csak sertéshúst kaptam, azzal sem volt rossz, de a marha az igazi)

2 tojás

1 tesákanál ételízesítő

1 teáskanál só

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 kis fej apróra vágott vöröshagyma

1 mokkáskanál bors

4 teáskanál zsemlemorzsa

A fentieket egy tálba ömlesztettem:

Nedves kézzel (hogy ne legyek csuklóig ragacsos) jól összegyúrtam:

Aztán csak úgy találomra lapogattam a masszából 2 szép kerek lapos hamburgerhúst, és teflonserpenyőben, kevés olajon (kb. 2-3 evőkanál) mindkét oldalát 10 percig sütöttem közepes lángon.

A masszából összesen kb. 4 szép nagy hússzelet jön ki, de én csak kettőt sütöttem ki egyszerre, hogy jól elférjenek a serpenyőben. Íme a kész mű:

Ameddig a húsok sültek, addig előkészítettem a zöldségeket. Ezeket nem részletezem külön, mindenki pakoljon bele bőven, amit csak szeret. Illetve innen a képről lehet ötleteket lopni! :) Ami elmaradhatatlan: A jófajta csalamádé, és a folyékony fűszerek. (ketchup, mustár, majonéz)

Tettem bele reszelt sajtot is. Az érdekesség kedvéért leírom, hogy cheddar sajtot vettem bele, merthogy a mekiben is az van. Gyorsan hozzáteszem, hogy kb. ennyi volt az összes egyezés a két hamburger között. :)

Én is, meg az uram is ízlés szerint díszítgettük a drágaságunkat. Az enyémet kaptam lencsevégre, fogadjátok szeretettel. :)

Jó étvágyat mindenkinek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr1001507740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Adrián. 2009.11.07. 20:33:11

Hol lehet kapni ilyen szép bucikat?:)

modoc 2009.11.07. 20:44:10

@Adrián.: A Szent János Kórház villamosmegállójánál lévő Spar/Plus-ban. :)
süti beállítások módosítása