Zituskámnak köszönhetően megosztok egy nagyon egyszerű, de annál látványosabb vendégváró finomságot. Én még nem próbáltam ugyan ki, de biztos vagyok benne, hogy nem csak szép, nagyon finom is a most következő édesség. (Sütni nem kell, kb. 20 perc alatt kész is van!)
Hozzávalók:
1 csomag kerek piskótatallér
2 banán
1 csomag főzős puding (vaníliás, tejszínes, csokis, stb.)
1/2 liter tej
kb. 3 evőkanál cukor
Kezdetnek a dolgok tisztázása érdekében gyorsan közölnék is pár képet a Zituka által felhasznált hozzávalókról:
Először a banánt kell felkarikázni, utána jön a nagy hadművelet. Két piskótatallér közé teszünk egy banánkarikát és fogpiszkálóval rögzítjük. Magyarul falatkákat csinálunk.
Ha ez megvan utána szükségünk vagy egy csomag pudingra. Lehet vaníliás, tejszínes, de akár epres is. A puding elkészítéséhez tejre és cukorra van szükségünk, amik nem lettek lefotózva, de mindenki el tudja képzelni. Én tejszíneset használtam, mert az volt otthon.
A pudinghoz fél liter tejre és 3 ek. cukorra van szükségünk. A pudingport egy kis tejjel és a cukorral csomómentesen elkeverjük addig a tej maradék részét felforraljuk.
Ha már bugyorog, akkor beleönthetjük a csomómentes masszánkat és azzal együtt folyamatosan kevergetjük további 3-4 percig. (Gondosan ügyelve, hogy oda ne kozmáljon!) Ezzel a puding készen is van, elzárhatjuk alatta.
Fontos, hogy kész pudingunk enyhén sűrű állagú legyen. A banános falatkákat a pudingba mártjuk és egy tálcára helyezzük őket, és kész is volnánk.
Díszíteni lehet (szerintem nagyon jó ötlet) mondjuk tortadarával, reszelt csokival. (Én nemes egyszerűséggel egérszarnak becézem - a szerk.)
Ezzel kész is vagyunk. Azonnal is lehet fogyasztani, azonban a piskótatallérok ilyenkor még ropogósak. Ha várunk vele egy éjszakát megpuhulnak és omlósak lesznek.
Nálunk nagyon népszerű volt!