Ennek a posztnak a főszereplője nem én leszek, hanem (megint) a Knorr. Nem is az én dicsőségem ennek az ételnek a finomsága, de mégis bejegyzem, hátha valaki nem ismeri ezt a csodát, és éppen e bejegyzés által nyer ötletet.
Hozzávalók:
1 üveg Knorr édes-savanyú mártás
1/2 kg csirkemellfilé
1/2 mokkásnaál só
1/2 mokkáskanál bors
2 tasak Riceland Opál rizs (mondom hogy ez mindent visz)
1 mokkáskanál só a rizs főzővizébe
Na, akkor csapjunk a lovak közé:
Vizet szokás szerint felforraljuk, sózzuk, belevágjuk a rizsestasakokat, kivárjuk a 20 perc főzési időt, lecsepegtetjük majd tálba borítjuk. Ezzel sok dolog nincs.
Különben magával a mártással sem sok, kábé annyi volt a meló, hogy összedaraboljam a csirkemellet. (Imádom ezt csinálni, mert puha, mint a vaj) Kb. 2-3 evőkanál felhevített olajra kell dobni a csirkekockákat:
És ilyen amikor már kifehéredtek, ilyenkor lehet már sózni meg borsozni:
2 deci víz jön most rá és egy fedő, majd 20 perc nyugalom. :) (A húsnak takaréklángon, számunkra teljes gőzzel! :))
Ha letelik a pihenőidőnk, levesszük a fedőt, és nagyángon elpárologtatjuk a vizet a hús alól. Ez kb. 10 perc alatt megvan. (Tudom, hogy elvileg a csirkemellnek nem kell 20+10 perc, de az én párom annyira háklis a rágós húsra, hogy biztos ami biztos alapon mindig minimum 30 percig főzöm még a csirkét is.) A kép előterében pedig ott figyel kis barátunk a Knorr szósz. :-) Szeressük!
Most jön majd a kedvenc részem: Bele kell borítani a serpenyőbe a szószt, és laza 5 perc alatt összerotyogtatni.
Mivel ez szintén elvitelre szánt étel, így íme hát a porciók (a jobboldali az női adag):