dec
20

Csirkepörkölt

Címkék: sós főétel | Szerző: modoc | 8:08 pm

Merthogy szeretjük. És borzasztó egyszerű. :-) Igazat mondok, csak figyelj!

Hozzávalók:

Kb. 4 pipicomb, vagy amit akartok. :-)

1 nagy fej hagyma (vagy 2 közepes)

zsííír (1 púpos evőkanál, ortorexiásoknak olaj)

1 teáskanál ételízesítő

1 mokkáskanál só

1 mokkáskanál bors

1 paradicsom

1 paprika

2 mokkáskanál őrölt fűszerpaprika

 

No, ha a fentieket szépen összekészítettük, a tsirkecombokat kettévagdaltuk, kezdődhet a móka. :-) A hozzávalókat a lenti kép alapján kell előkészíteni, a hagymát cafatokra, a zöldségeket cakkokra vágjuk. A zsíron a hagyma párolódik jó 5-10 percet, majd a zöldségekkel és a parikával további 10 percig még rotyogtatjuk. Mindezt nagyjából közepes lángon.

Ezek meg már itt a csajok:

Ha szépen összerottyant a hagymás-zöldséges-fűszerpaprikás alapunk, akkor a husit jól összekutyuljuk vele, még valami ilyesmit nem kapunk eredményül:

Ilyenkor eljtsük meg a fűszerezést, kb. azokkal amiket leírtam a hozzávalókban. Később kóstolásra még javíthatunk rajta. Fedő nélkül párszor megkeverve főzzük kb. 10 percig, ennyi idő alatt kiderül mennyi levet ereszt ki magából a hús. Ha alig valamit, akkor érdemes aláönteni kb. 1 deci vizet, hogy több szaftja legyen.

Ezután borítsunk rá fátylat fedőt és magára is hagyhatjuk kb. 30 percre. Vigyázat! Ilyenkor már szigorúan takaréklángon dolgozzunk, mert hajlamos odakozmálni. A 30 perc alatt is keverhetünk rajta jövet-menet egyet-egyet.

Nekem valami ilyesmi lett a végeredmény:

Persze, tudom én is, hogy nokedlivel az igazi, de ennek a receptjét most nem tudom megosztani, mivel én ezúttal tésztát főztem hozzá. Van, aki a makarónira esküszik, ettől persze ízlés szerint el lehet térni.

De egy szó, mint száz: a nokedli és az ubisali is coming soon! :-) (Ahogy illik!)

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr411611621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacce 2009.12.21. 19:31:51

Nyami. Ez lesz az első étel, amit megfőzök az ünnepek után az tuti :)

Dodima Kovács 2013.06.06. 18:35:46

Szia.Nagyon tetszik az oldalad.Én is sokat sütök-főzök.Tetszik az oldaladon hogy az ilyen alap receptek is megtalálhatóak mint pld a csirkepörkölt.Még nézelödők itt nállad,milyen fini ötleteket találok hétvégére.További szép napokat!
süti beállítások módosítása