Merthogy szeretjük. És borzasztó egyszerű. :-) Igazat mondok, csak figyelj!
Hozzávalók:
Kb. 4 pipicomb, vagy amit akartok. :-)
1 nagy fej hagyma (vagy 2 közepes)
zsííír (1 púpos evőkanál, ortorexiásoknak olaj)
1 teáskanál ételízesítő
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál bors
1 paradicsom
1 paprika
2 mokkáskanál őrölt fűszerpaprika
No, ha a fentieket szépen összekészítettük, a tsirkecombokat kettévagdaltuk, kezdődhet a móka. :-) A hozzávalókat a lenti kép alapján kell előkészíteni, a hagymát cafatokra, a zöldségeket cakkokra vágjuk. A zsíron a hagyma párolódik jó 5-10 percet, majd a zöldségekkel és a parikával további 10 percig még rotyogtatjuk. Mindezt nagyjából közepes lángon.
Ezek meg már itt a csajok:
Ha szépen összerottyant a hagymás-zöldséges-fűszerpaprikás alapunk, akkor a husit jól összekutyuljuk vele, még valami ilyesmit nem kapunk eredményül:
Ilyenkor eljtsük meg a fűszerezést, kb. azokkal amiket leírtam a hozzávalókban. Később kóstolásra még javíthatunk rajta. Fedő nélkül párszor megkeverve főzzük kb. 10 percig, ennyi idő alatt kiderül mennyi levet ereszt ki magából a hús. Ha alig valamit, akkor érdemes aláönteni kb. 1 deci vizet, hogy több szaftja legyen.
Ezután borítsunk rá fátylat fedőt és magára is hagyhatjuk kb. 30 percre. Vigyázat! Ilyenkor már szigorúan takaréklángon dolgozzunk, mert hajlamos odakozmálni. A 30 perc alatt is keverhetünk rajta jövet-menet egyet-egyet.
Nekem valami ilyesmi lett a végeredmény:
Persze, tudom én is, hogy nokedlivel az igazi, de ennek a receptjét most nem tudom megosztani, mivel én ezúttal tésztát főztem hozzá. Van, aki a makarónira esküszik, ettől persze ízlés szerint el lehet térni.
De egy szó, mint száz: a nokedli és az ubisali is coming soon! :-) (Ahogy illik!)