Jó hír következik azoknak, akik nem szeretnek sok időt tölteni a konyhában, sem főzéssel, sem mosogatással. Ez az étel olyan, hogy az ember még nem is fogta fel, hogy nekifogott a főzésnek, mikor már be is fejezte. :-)
Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
1 kis fej hagyma
1 kis konzervparadicsom (sűrített)
só,bors
1 kis rozmaring ág
1 babérlevél
10 dkg sajt
olaj
A karajt kiklopfoljuk, és kicsit megsózzuk, megborsozzuk. Olajjal bedörzsölt alufóliára fektetjük, és megkenjük a következő szósszal:
Apróra vágott hagymát pirítunk olajon, majd ráborítjuk a sűrített paradicsomot, és kétszer annyi vizet, mint amennyi a paradicsom volt. Sózzuk, borsozzuk, belehajítjuk a babérlevelet és a rozmaringágat. Épphogy párat buggyan már jó is. (max 5-10 perc)
A tűzről levéve kivesszük a babért és a rozmaringot, majd sajtot keverünk a paradicsommártásba. Jó, ha a sajt egyik fele trappista, a másik pedig füstölt.
Mikor ílyen szépen összeállt minden, fogjuk és gondosan összehajtogatjuk és becsomagoljuk az alufóliába húsokat. Ügyeljünk, hogy jó zárt legyen a csomagolás, mert oda lesz a finom szósz, és amúgy sem szeretünk sokat mosogatni! ;-)
Tűzálló tálba fektetgetjük a szeleteket egymás mellé, és előmelegített sütőbe toljuk. Mindkét oldalát 15 percig sütjük.
A steak burgonya azért hasznos találmány, mert nem kell krumplitpucolni. Jól mossuk meg héjastól a krumplikat és főzzük meg egyben.
Amikor már puha, akkor vágjuk szeletekre és fűszerezzük meg steak fűszerrel:
Dobjuk bő, nagyon forró olajba, és 3 perc alatt süssük meg.
Bocsánat, hogy nincs kockásterítős kép, az étel elvitelre készült. :-)
P.S. Beláttam, hogy sokkal jobb friss fűszernövényekkel főzni, mint a szárított variációval. Jelenleg is ott virít a konyhapárkányon egy rozmaring, egy bazsi és egy metélőhangya. :-) Nemcsak finom, egészséges, hanem szép és illatos is!