jan
30

Jó hír következik azoknak, akik nem szeretnek sok időt tölteni a konyhában, sem főzéssel, sem mosogatással. Ez az étel olyan, hogy az ember még nem is fogta fel, hogy nekifogott a főzésnek, mikor már be is fejezte. :-)

Hozzávalók:

4 szelet sertéskaraj

1 kis fej hagyma

1 kis konzervparadicsom (sűrített)

só,bors

1 kis rozmaring ág

1 babérlevél

10 dkg sajt

olaj

 

A karajt kiklopfoljuk, és kicsit megsózzuk, megborsozzuk. Olajjal bedörzsölt alufóliára fektetjük, és megkenjük a következő szósszal:

Apróra vágott hagymát pirítunk olajon, majd ráborítjuk a sűrített paradicsomot, és kétszer annyi vizet, mint amennyi a paradicsom volt. Sózzuk, borsozzuk, belehajítjuk a babérlevelet és a rozmaringágat. Épphogy párat buggyan már jó is. (max 5-10 perc)

A tűzről levéve kivesszük a babért és a rozmaringot, majd sajtot keverünk a paradicsommártásba. Jó, ha a sajt egyik fele trappista, a másik pedig füstölt.

Mikor ílyen szépen összeállt minden, fogjuk és gondosan összehajtogatjuk és becsomagoljuk az alufóliába húsokat. Ügyeljünk, hogy jó zárt legyen a csomagolás, mert oda lesz a finom szósz, és amúgy sem szeretünk sokat mosogatni! ;-)

Tűzálló tálba fektetgetjük a szeleteket egymás mellé, és előmelegített sütőbe toljuk. Mindkét oldalát 15 percig sütjük.

A steak burgonya azért hasznos találmány, mert nem kell krumplitpucolni. Jól mossuk meg héjastól a krumplikat és főzzük meg egyben.

Amikor már puha, akkor vágjuk szeletekre és fűszerezzük meg steak fűszerrel:

Dobjuk bő, nagyon forró olajba, és 3 perc alatt süssük meg.

Bocsánat, hogy nincs kockásterítős kép, az étel elvitelre készült. :-)

P.S. Beláttam, hogy sokkal jobb friss fűszernövényekkel főzni, mint a szárított variációval. Jelenleg is ott virít a konyhapárkányon egy rozmaring, egy bazsi és egy metélőhangya. :-) Nemcsak finom, egészséges, hanem szép és illatos is!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr901715724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2010.01.31. 14:41:41

A kruplit lehet (szinte) zsiradék nélkül sütőben sütni.
Felnegyedeled, sót, fűszereket szórsz rá (legjobb, csak só, és ha van otthon, pár rozmaringlevél), majd egész kevés olívaolaj. Jól összerázod, és alufóliával lefedve mehet a sütőbe 40 percre, majd 20 percre fólia nélkül. (Ezek kb. számok.)

modoc 2010.01.31. 14:43:33

@Meister: Tudom alapból én is így szoktam, de most egyrészt foglalt volt a sütő a hússal, másrészt meg mesélte egy ismerősöm hogy ő így szokta ezért ki akartam próbálni ezt is. Köszi, hogy írtál!

RogerNyul 2010.01.31. 16:58:06

Ma épp ez volt a cantinaban az ebéd.

kacce 2010.02.01. 23:22:35

Istenien néz ki, lehet csinálok ilyet a hétvégén. Úgyis ötlethiányben szenvedek, hogy hogyan lehetne feldobni a hús+krumpli duót, amit az embör is hajlandó megenni:DDD

modoc 2010.02.02. 06:31:22

@kacce: Akkor igyekszem feltenni az Eszterházy rostélyost is, mert az is meg van már örökítve. Igaz nem rostélyosból készítettem hanem azt is sertéshúsból.

kacce 2010.03.08. 22:19:10

Hétvégén megcsináltam,nyami finom :) Legközelebb jön az Eszterházy :) Mondjuk a tejszínes tejberizzsel, ez utóbbi ötlezéz már a zuram is lelkesen támogatta :)))
süti beállítások módosítása