Avagy gazdálkodjunk abból, ami a mélyhűtőben van. Szépséges, finomságos étel jön, ha nagyképű akarnék lenni azt mondanám, hogy ahogy azt már megszokhattátok. Nyehe. ;-)
Hozzávalók:
4 szelet hús
1 kis fej hagyma
15 dkg vegyes zöldség
1 mokkáskanál pirospaprika
1 evőkanál liszt
1/2 dl fehérbor
1 doboz tejföl (kicsi)
1 babérlevél
mustár
1 teáskanál cukor
1 csokor zöldpetrezselyem
Aszongya...Végy négy szép szelet husikát. Jóóól veregesd meg a klopfolóval. :-) Sózzad és borsozzad. Közben kevés zsiradékon pirítsd meg az apróra vágott hagymát és süsd át a husikák mindkét oldalát. Valahogy így:
Egy idő után így kifehérednek, ez teljesen természetes jelenség. :-) Ilyenkor öntsünk rá vagy 2 deci vizet, fedjük le és hagyjuk magára takaréklángon úgy 30 percre.
Ekkorra kb. félig megpuhul a hús, jöhetnek hozzá a zöldségetk Én mirelitből csináltam, de persze jobb a friss zöldség. Ami tetszik. Szórjuk rá a pirospaprikát, adjuk hozzá a babért is, szintén fedő alatt várjuk ki, még a zöldség is megpuhul. (Kb. 20 perc)
Ha meggyőződtünk, hogy már puha, akkor öntsünk hozzá 1/2 dl fehérbort és süssük a húst zsirjára. Eképpen:
Ilyekorra már teljesen puhának kell lennie a húsnak is. Hintsük meg a liszttel, és a cukorral, keverjük bele a tejfölt és a mustárt, majd vegyük észre hogy mármeg jó sűrű lett. :-) Higítsuk fel pici vízzel, hogy ilyen sárga színű mártásszerűséget kapjunk. Végezetük borítsuk meg friss petrezselyemzölddel. :-) Ámen.
Én sültkrumplit csináltam hozzá, de gyakorlatilag bármi lehet a köret.
PS. Nem, a villát nem koszosan tettem az asztalra, hanem azzal szedtem ki a húst, bocsika. :-)