Nagyon szeretem ezt a levest, mert kevés hozzávalóból és kevés munkával egy igazán finom előételt készíthetek. Eddig még mindenkinek ízlett, akinek kínáltam, ráadásul a fokhagyma egészséges is!
Hozzávalók:
kb. 2 fej fokhagyma
5 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
2 db húsleveskocka
2 evőkanál liszt
A tetejére reszelt sajt és vajas pirítós
Egyedül a fokhagymákat strapás lepucolni, de utána már szinte kész is a levesünk. :-) A fokhagymagerezdeket három felé osztjuk, kétharmadukat fokhagymanyomóval összezúzzuk és vajon megpirítjuk.
Nagyon gyorsan megég, szóval alacsony lángon csináljuk ezt a műveletet és ne tovább pár percnél. Ezután felengedjük a fokhagymát kb. 1,5 liter vízzel. A maradék fokhagyma gerezdeket pedig felszeleteljük.
Beledobunk a levesbe 2 tyúkhúsleveskockát, sózni nem kell. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát is. Közben elkészítjük a habarást, a főzőtejszínben csomómentesen elkeverjük a lisztet.
Forrástól számított 5 percig ha rotyog már jöhet is bele a habarás:
Ha azzal is felforr szintén 5 perc elég is neki és már készen is van.
Én reszelt sajttal tálaltam és házi készítésű vajas pirítóst kockáztam fel és szórtam rá. Nagyon finom!