Mert szeretjük a tiramisut és nem szeretünk sokat szüttyögni a konyhában. Akik paráznak a nyers tojásos változattól szerezzék be az alábbiakat, szánjanak negyed órát a projektre és másnap zsebeljék be a bókokat! :-)
Hozzávalók:
1 csomag Dr.Oetker vaníliás Aranka krém (főzés nélkül, tejjel készíthető)
1 csomag Dr. Oetker tejszínízű habpor (főzés nélkül, tejjel készíthető)
4 dl tej
180 gr natúr vajkrém
egy csomag babapiskóta (kb. 24 db)
Nescafé vagy főzött kávé, kinek kinek ízlése szerint
Holland kakaópor a szitáláshoz
Ezt a fajta tiramusit még egy unokatestvéremtől tanultam régebben, nagyon egyszerű és annyira finom hogy azóta számtalan más, mascarponés, főzött, tojásos, stb. verziót kipróbáltam, de mindig vissza kellett térjek ehhez, mert ezt az ízélményt egyik másik recept sem tudta eddig még überelni.
A két fajta port, az Arankát és a tejszínhabport egy keverőtálba öntjük és a tejet fokozatosan adagolva hozzá (hogy ne a falon kössön ki az egész) elektromos habverővel pár perc alatt krémmé keverjük.
Ha ez megvan jöhet hozzá a vajkrém és azt is szépen belekeverjük a habverővel. Ezzel kész is a krém. Mondtam, hogy könnyű, nem? :-)
Keressünk egy tálat, legjobb ha átlátszó, bár én nem abban csináltam, de tény, hogy úgy mutatósabb lenne. Legalulra kis krém kerül vékony rétegben, hogy a legalsó sor babapiskóta is jól átpuhulhasson. Minden sor krémre szitáljunk bőven finom holland kakaóport.
Ez után vizet forralunk és egy lapos tálkában Nescafét kutyulunk, ebbe forgatjuk meg a babapiskótákat, de nagyon gyorsan, nehogy túlságosan megszívják magukat kávéval és ronggyá ázzanak. Én a Nescafét preferálom, mert az egy pillanat alatt kész van, nehéz ugyanis kiszámítani pontosan mennyi kávéra lesz szükség. Nagyjából 3 dl, de függ attól, hogy a piskóták mennyi kávét szívnak magukba, és szívás ha félúton kell új adag kávét feltenni a kotyogósba...
Összesen két sor piskótát rakunk, tehát legalulra jön a vékony réteg krém + kakaópor, erre az első sor piskóta, majd egy vastag krémréteg+kakaópor, majd újra piskóta és végül krémmel zárjuk, arra meg az elmaradhatatlan kakaó.
Olyan sok kémem lett, hogy én még a kis kétévesemnek készítettem egy gyerekbarát verziót, ahol a piskótát macikávéba mártottam. :-)
Az tuti, hogy ez valami isteni, elrontani nem lehet, bátran ajánlom kipróbálásra mindenkinek!
Oldalról klasszul látszanak a rétegek, ezért is érdemes átlátszó edénybe készíteni. A piskótáknak kell pár óra hogy megpuhuljanak, de legjobb este készíteni és másnap enni. Mivel nincs benne nyers tojás, ez nem probléma, nem fog megromlani. :-)