okt
11

Mint azt már biztos észrevettétek, imádjuk a tésztás ételeket, bármennyire is fenéknövesztőek. :S Mellettük legyen szólva, hogy mindig durumtésztát főzök, így talán kevésbé ártok a szervezetünknek. Az előző bejegyzéshez kapcsolódoan ismét olasz jellegű étel jön, teljes mértékben a saját szájízünk szerint megformázva. Nem fog csalódni, aki elkészíti ezt a remeket.

Hozzávalók:

1/2 kg darált sertéshús

1 közepes fej hagyma

1/2 kg tészta (spagetti)

1 kis konzerv sűrített paradicsom

1 mokkáskanál ételízesítő

1 mokkáskanál só

1 mokkáskanál bors

1 zacskó Knorr bolognai alap

20 dkg sajt

Némi olajon (kb. 2-3 evőkanál), nagylángon, úgy 15 perc alatt megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a darálthúst. Közben fűszerezgessük is meg a hozzávalókban leírt ételízesítővel, sóval és borssal.

Ha ezzel megvagyunk, öntsük fel 4 dl vízzel, és szórjuk bele a bolognai alapot.

Jól keverjük el, és várjuk meg, még 15 perc alatt összesűrűsödik a mártás. Közben adagoljuk bele a sűrített paradicsomot is.

Érdemes megint több szálon bonyolítani az eseményeket, mert ameddig a szósszal szüttyögünk, a tészta is prímán megfő. A harmadik szálon pedig melegítsük elő a sütőt. A tésztafőzésnél figyeljünk arra, hogy az étel még jó fél órán át a sütőben fog szaunázni, úgyhogy ha lehet ne főzzük szét a tésztát, csak amolyan majdnem kész állapotot érjünk el.

Vajazzunk ki egy tűzálló tálat, és keverjük el a mártásunkkat a tésztával.

Most már jóformán csak a sajtreszelés van hátra. Általában trappista sajtot használok, de ezúttal ki voltam éhezve valami különlegességre, és Pannónia sajtot vettem. (Egyébként gyász, hogy egy átlag magyar háztartás számára az ilyesmi már luxus kategória...)

Ahogy már említettem fentebb, fél órára toltam be a sütőbe. Ha az ember el is feledkezne, hogy készülődik valami a konyhában, az illatok hamarosan figyelmeztetik majd, hogy ideje kivenni a műalkotást. :-)

Azért jó így összesütni a bolognait, mert az ízek remekül összeérnek. A tetejére sült sajt, meg a néhány ropogósra pirult spagettiszál pedig arra ösztökél majd mindenkit, hogy ezentúl mindig ilyen módon készítse el ezt a finomságot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr191443434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronson:) 2009.10.12. 14:24:06

A hétvégén pont spagettit csináltunk de, ezt a tepsiset kifogom próbálni a sajt nagyon jól néz ki rajta:)
süti beállítások módosítása