Kedves Olvasóim, nagy örömmel teszem közzé az első vendégposztot, amelyet gazdinf küldött el nekem. A lecsót egyébként is nagyon szeretem, de így felturbózva csak még jobb lehet. A képeket nézve nem is kétséges az isteni végeredmény. :) Na, nem szaporítom tovább a szót, hanem átadom gyorsan gazdinfnak:
Hozzávalók:
10 dkg szalonna
1 kis fej hagyma
fél rúd kolbász
paprika
paradicsom
só, bors
5 tojás
(tálaláshoz kenyér)
A kockára vágott szalonnát megpirítottam wokban (akinek az nincs szerintem sima serpenyő is megteszi - a szerk.), majd a zsírjában a hagymát és a felkarikázott kolbászt is.
Amikor megsült egy kicsit a kolbász, akkor a feldarabolt paprikát dobtam bele. Érdemes minél több színű paprikát használni, hogy jól nézzen ki.
Ha már megpárolódott a paprika, akkor a felkarikázott paradicsomot tettem bele. A nagyon lédús paradicsom levét el lehet forralni. A paradicsomot meg is hámozhatja, aki nem szereti a héját.
Sóval, borssal ízesítettem. Sót raktam bele bőven, mert a tojás miatt elbírja. A tojásokat felvertem, majd ráöntöttem és folyamatosan kevergettem, míg rántotta-szerűen meg nem sült a tojás.
Miután elkészült, kockás terítőn tálaltam. :)
Sajnos koleszterinben elég gazdag ez az étel, egy kis téli séta jólesik utána :)
(Köszönjük szépen a posztot, várom a hasonló műremekeket továbbra is a modoc(kukac)freemail(pont)hu-ra!)