...avagy alltiteráció Popeye módra! ;) Nemrég vettem úgynevezett spenót pasztillákat, aminek az a lényege, hogy ha csak egy kis spenótra van az embernek szüksége, akkor nem kell mindet kiolvasztani, hanem csak annyi pasztellát kivenni, amennyi épp kell. Mikor az első felét használtam fel, akkor egy jó kis kecskesajtos spenótos csirkemell készült belőle, (milyen kár, hogy akkor még nem írtam blogot) most meg egy tál spagettit rittyentettem, baconnal és parmezánnal. Jöjjön is a zöldszínű szépség, vegetáriánusok bacon nélkül is elkészíthetik!
Hozzávalók:
25 dkg friss vagy mirelit spenót
3 evőkanál szezám- vagy napraforgómag
30-40 dkg spagetti
2 dl tejszín
3 teáskanál parmezán
1 mokkáskanál bors
1 mokkáskanál ételízesítő
1 mokkáskanál só
20 dkg bacon
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej vöröhagyma
A kockákra vágott bacon pirításával kezdtem, mert az pont annyi zsiradékot engedett ki magából, amennyire a hagymakarikáknak szükségük volt az üvegesre párolódáshoz. Ez a művelet nagyjából 10 perc alatt megvolt, ezután belekanalaztam a magvakat.
Ekkor lépett színre a főszereplő, a spenót. :) Mivel fagyasztott volt, így olvadozott kicsit a serpenyőben, mielőtt hozzáadtam a fűszereket és a fokhagymát.
Nagyjából 15 percig hagytam párolódni a spenótot, majd nyakonöntöttem tejszínnel és rászórtam a parmezánt is.
Nálam mindezek után ízcsata következett, eszeveszett kóstolásba kezdtem, és mindenfélét utánpótoltam, amiről úgy gondoltam elkelne belőle még egy kicsi, hogy teljes legyen az étel ízvilága.
A végeredmény kiváló lett, be is pusziltuk egy szemvillanás alatt. :) (A kitálalt spagetti tetejére parmezánt szórtunk.)