Bezonyám! Nem pedig bermuda! ;-) És aki megosztja velünk most ezt a fincsó receptet, az nem más, mint egy vadiúj vendégposztoló, Tünde. :-) Repes a szívem, nem is tétovázom, idézem:
Hozzávalók:
1. Tészta
80 dkg liszt,
0,5 l tej,
1 dl étolaj,
5 dkg élesztő,
Só
2. Töltelék
3 tojássárgája
1 csomag RAMA
2 tubus pizzakrém
Sajt
Az élesztőt felfuttatom langyos tejben (kis cukrot is célszerű tenni a tejbe, ez felgyorsítja a folyamatot), a többi hozzávalót egy tálba kimérem, és összegyúrom a tésztát. Rugalmas tészta lesz, nem kell keleszteni. (Örülünk, mert igény az volt már rá - a blogomra egy ízben azzal a kifejezéssel találtak rá, hogy " kelesztés nélküli pizzatészta". - a szerk.)
A tojássárgákat simára keverjük a margarinnal és a pizzakrémmel.
Lereszeljük a sajtot.
A tésztát 4 felé osztjuk, vékonyra sodorjuk.
Rákenjük a tésztára a masszát és megszórjuk a reszelt sajttal.
Szorosan felsodorjuk, majd felvágjuk háromszögekre. (Fú, de guszta kis cipókák lettek, nem? - a szerk.)
A tetejét megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk szezámmaggal.
Sütés. - Írta a Tündi, de azt nem, hogy meddig, milyen lángon. Ha a sajtkrémes rúdból indulok ki, akkor max. 15-20 perc elvileg elég is neki közepes hőfokon. :-) És akkor ilyen kis drágaságokat illatozhatunk, sőt ropogtathatunk bőszen:
Hála Tündinek! :-) Köszönjük!