Egyik kedvenc ételem, akkor szoktam megkívánni, mikor herótom lesz már a hústól. Leírom, hátha valaki nem ismeri.
Hozzávalók:
1/2 kg gomba
1 fej hagyma
só, bors
1 kávéskanál pirospaprika
1 nagy doboz tejföl
petrezselyemzöld
Legelőször az apróra vágott hagymát pirítjuk meg egy kicsi olajon.
Ha már üveges, akkor rádobjuk a megtisztított és összekockázott gombát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával.
Figyeljük meg, hogy a gomba enged-e levet a sótól. Valamennyit fog. (Ha mégsem, akkor önthetünk alá kb. 1 deci vizet.) Fedő alatt pároljuk puhára a gombát. Ez takarék lángon kb. 20 percet jelent.
Közben tegyük fel a tésztát főni, sós vízben.
Készítsük el a tejfölt. Annyi a teendő, hogy belekeverünk friss petrezselyemzöldet, sót, borsot. Keverem-kavarom-kóstolom és már kész is van. :-)
Pillantsunk rá a gombánkra is:
Bizony, van ennek leve, ha túl sok, akkor párologtassuk el, hogy ne legyen túl híg a szószunk. Ennyi lé, amennyi a képen van, még nem minősül soknak. :-)
Jöhet bele a szósz!
Innen már csak kb. 5 perces dolgunk van, forrás után kóstolás, szükség esetén ízkorrekció, majd tálalás.
Jajj de jó, jajj de finom, lesz ugye gombapörkölt az asztalon? :-)