jan
10

Nutellás habtorta

Címkék: édes torta édesség desszert | Szerző: modoc | 10:01 am

Netes bolyongásaim során akadtam rá erre az ultra brutál tortára. Miért használom ezt a jelzőt? Majd rájöttök, mikor már a képsorok nézegetésekor is lazán felszalad pár kiló felesleg. Szigorúan csak csokiőrülteknek!

Hozzávalók:  (szóltam, hogy durva lesz! ;-) )

10 dkg vaj

20 dkg csokis keksz

20 dkg keserű csoki

20 dkg tejcsoki

20 dkg nutella

6 dl habnak való tejszín

Először a kekszet mutatom meg, az már önmagában egy csoda. Omlós, és 100%-ban csokoládés.

Mivel tortáról van szó, így elővettem a kapcsos formát is, és vékonyan kikentem olajjal. Imígyen:

Én teavajat használtam, de gondolom margarin is jó hozzá. A mikróban olvasztottam fel:

Hagytam, hogy langyosabbra hűljön, addig pedig kiéltem gyilkos ösztöneim a kekszen:

A kekszmorzsa a fentebb megolvasztott vajjal fog frigyre lépni, ez adja meg nekünk a tortánk "tésztáját". Figyeld csak:

Most jön a durva rész, a csokoládéolvasztás. Gőz fölött kell ügyeskednünk, különben a tűz megégeti a csokit, és kozmaíze lesz. Ezt pedig nem hagyhatjuk ugyebár. A csoki maradjon csak csokiízű. A következő képsorok magukért beszélnek. Főszereplők: A 2 féle csoki és a nutella.

Ha már ilyen szép krémesen egységesen összeolvadt a gőz fölött a cumó, akkor hagyjuk ezt is, hogy langyira hűljön. Közben mivel üssük el az időt? Verjük habbá a tejszínt! De ne kőkeménnyé, csak amolyan 3 perces habverés is elég. Szilárd legyen, de még lágy.

Az olvasztott csokit keverjük el a habbal. Ezáltal habos csokis krémet kapunk, ez kerül majd a csokis keksz alapra, a tortaformába.

Nos, mivel a recept 6 dl tejszínt ír, nekem meg 7,5 dl-t sikerült vennem, ezért kimaradt némi felesleges tejszín. Ezt felvertem...volna habbá, de sajnos nem nagyon engedelmeskedett. Némi porcukrot is tettem hozzá, és jó 4 percig kevergettem a gépi habverővel, de elég lágyacska maradt. Végül ebben a folyós állapotban mégis rákentem a tortára, amolyan befejezésként:

Az eredeti recept egyébként cukrozotlan kakaóport ír a tetejére, azzal is biztosan isteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kockasterito.blog.hu/api/trackback/id/tr31660632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rynn · http://vivi-cica.freeblog.hu/ 2010.01.10. 10:51:54

finomnak néz ki, ennyi csokival nem is lehet más:D egyébként ha van otthon egy kis habfixálód az rengeteget segíthet a tejszínen, én anélkül habos dolgokba bele sem kezdek;)

gazdinf 2010.01.10. 17:03:15

kaptam egy szeletet, nagyon finom volt. köszönöm szépen :)

che1990 2010.08.12. 10:45:48

Elkészítettem!
Valami eszméletlenül finom,még akkoris ha egyszerre nem lehet belőle 1 szeletnél többet enni mert beáll a cukormérgezés :D
Én annyit változtattam rajta hogy a tetejére francia drazsé került hogy kicsit színesebb legyen.
A következő kiszemelt a túrórudi torta:)
Köszönöm a receptet,és sok sikert a szakdolgozathoz;)

modoc 2010.09.22. 18:52:56

@che1990: Ugye hogy ugye? :-) Nálunk sokáig kitartott egy nap csak egy szeletet lehetett belőle megenni, annyira durva volt! :-D Majd számolj be, hogy milyen lett a túrórudi torta! Köszi!

kisbéka 2010.09.24. 23:16:58

szia,
bocs, hülye kérdés, de nem derül ki egyértelműen: gondolom, sütni már nem kell ennyi olvadt csokit, de hűtőbe kell tenni a habot? ha igen mennyi időre?
kipróbálnám, úgyis csokiőrült rokon szülinapjára vagyunk hivatalosak, de mivel ajándékba lesz, jó lenne elsőre eltalálni:-)
köszi!

modoc 2010.09.25. 11:51:02

@kisbéka: Nem kell sütni!!! :-) A habot beteheted a hőtőbe felverés előtt (ha erre gondoltál) de a kész tortát sem árt hűteni tálalás előtt. Vegyél Hulala márkájú habtejszínt, az mindig engedi magát felverni.

modoc 2010.09.25. 11:51:43

@kisbéka: Ja, és sok sikert, isten éltesse csokiimádó rokonodat! :-)

kisbéka 2010.09.25. 13:21:01

köszi, holnap csinálom is. Arra gondoltam, hogy a kész tortát kell-e hűteni... így viszont csinálok belőle kicsit többet, hogy a gyerekek ne az ajándékot falják fel, ha meglátják a hűtőben:-)
Köszi!

kisbéka 2010.10.20. 11:40:18

szia,
bocs, hogy nem jeleztem vissza: azóta harmadszor kellett megcsinálnom különböző rokonsági vendégségekbe, annyira finom lett, de tényleg sokkal jobb kakaóval a tetején, mintegy negyedik csokiként:-)
cserébe van két receptem, amiket nem lehet elrontani: egy krumplis pogi és egy almás süti, mindkettő "finomabb, mint a nagymamámé volt" a férjem szerint, ha érdekel, beküldhetem, de fotózni nem tudok mellé:-( gondoltam, kipróbálod, és ha tetszik, közreadhatod...
süti beállítások módosítása